ANTALYA

Turizmin yanı sıra tarımda da Türkiye'nin önde gelen kentlerinden olan Antalya'da yapımı tamamlanan Geyikbayırı Karadere Barajı ile 4 bin 130 dekar araziye daha su verildi.

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu, yaptığı yazılı açıklamada, gerçekleştirilen yatırımlarla toprakları suyla buluşturmaya devam ettiklerini belirtti.

Türkiye'nin "sebze ve meyve ambarı" Antalya'da tarımın gelişmesindeki etkenlerden en önemlisinin su olduğuna dikkati çeken Acu, Akdeniz Gelişim Projesi (AKDENİZGEP) kapsamında bulunan Antalya'da 2003-2019 arasında tamamlanan ve tamamlanacak projelerle 3,1 milyon kişiye ilave içme suyu temin edilmesi ve 676 bin 200 dekar zirai alanın sulamaya açılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Ayrıca sulamaya açılan alanlardan 756 milyon lira gelir artışı elde edileceğini vurgulayan Acu, "152 yerleşim yerinin ve 335 bin dekar arazinin taşkınlardan korunması, HES'lerin kurulu gücünün 248,72 MW'a çıkarılması ve 923,6 milyon kWh yıllık hidroelektrik enerjisi üretimi öngörülüyor." bilgilerini aktardı.

Anadolu'nun en bereketli coğrafyalarından birisinde bulunan Antalya'nın, tarih boyunca kültürün, mimarinin ve sanatın merkezi olduğuna işaret eden Acu, çalışmaları tamamlanan Antalya Geyikbayırı Karadere Barajı ve Sulaması Projesi kapsamında 4 bin 130 dekar araziye daha su verilmeye başlandığını bildirdi.

Muhabir: Orhan Çiçek



,

,

Kaynak: AA