Antalya'nın Konyaaltı İlçesi'nde annesi Zayide Genç'i öldüren Batuhan Genç'in, cinayetten sonra denize girip kıyıdan 200 metre kadar açıkta yüzerken yakalandığında, amacının Finlandiya'ya gitmek olduğunu söylediği belirtildi. Konyaaltı'ndaki aile faciası, geçen 12 Aralık günü Arapsuyu Mahallesi'ndeki Gökay Apartmanı'nda meydana geldi. Psikolojik sorunları olan 27 yaşındaki Batuhan Genç, annesi 55 yaşındaki Zayide Genç ile tartışmaya başladı. Batuhan Genç evi terk edip yaşamına son vermek istediğini söyleyince annesi, kız kardeşinin doktor eşi Oğuz Akça'yı arayarak durumu bildirdi. 

Telefonla görüştüğü eniştesine oğlunun durumunun iyi olmadığını anlatan Zayide Genç, 'Kız kardeşimle çabuk gelin' diye ricada bulundu. Bunun üzerine Oğuz Akça, eşi Emel Akça'yla birlikte baldızının oturduğu apartmana geldi. Kapı önünde anneyle oğlunun tartışmasını duyan çift zili çaldı ancak açan olmadı. Bir süre sonra seslerin kesilmesi üzerine Akça çifti polisi arayıp durumu bildirdi. Kapının açılması için de çilingir çağıran çift apartmanın giriş kapısına inip beklemeye başladı.

ÇIRILÇIPLAK DENİZE KOŞTU

Bu sırada evden çıkan Batuhan Genç, kıyafetlerini çıkarıp çırılçıplak denize doğru koşmaya başladı. Çağrılan çilingir yardımıyla kapıyı açan Akça çifti, evin koridorunda Zayide Genç'in cansız bedeniyle karşılaştı. Annesini boğazını sıkarak öldürdüğü anlaşılan Batuhan Genç'in cinayetten sonra Konyaaltı sahilinde denize girip açıldığı tespit edilince deniz polisinden yardım istendi. Kıyıdan 200 metre kadar açıkta yakalanan Batuhan Genç, daha sonra tutuklandı.'

CEZAİ SORUMLULUĞU YOK' RAPORU

Antalya Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, Batuhan Genç, Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildiği için katılmadı. İddianamede, cinayetten sonra denizde 200 metre kadar açılan Batuhan Genç'in, yüzerek Finlandiya'ya gidip Yavuz ağabeyini görmeyi amaçladığını söylediği belirtildi. Geçmişte Akdeniz ve Ege üniversitelerinde birçok kez psikolojik tedavi gördüğü tespit edilen Batuhan Genç'in tutuklandıktan sonra Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderildiği belirtilen iddianamede, şüpheli hakkında 9 Mart 2016 tarihinde 'cezai sorumluluğu olmadığına' ilişkin rapor verildiği vurgulandı.

 Duruşmada Batuhan Genç'i, Demre İlçe eski belediye başkanı babası Adnan Genç'in tuttuğu avukatı Mete Anahtarcıoğlu savundu. Avukat Anahtarcıoğlu, Adnan Genç'in, Batuhan Genç'ten şikayetçi olmadığını söyledi.Halen tedavisi süren sanığın bir sonraki duruşmada hazır bulundurulması için Antalya E Tipi Cezaevi Müdürlüğüne yazı yazılmasına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Kaynak: DHA