DENİZLİ

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde yaşayan serebral palsi (SP) hastası Yasin Çırak, belediye tarafından hediye edilen hasta yatağı ve tıbbi cihaz sayesinde evinde tedavi olabilecek.

Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan Salim ve Rukiye Çırak çiftinin 20 yaşındaki oğlu Yasin, hastalığı nedeniyle zor günler yaşadı.

Ailenin hasta yatağı ve tıbbi cihaz almaya maddi gücü yetmeyince, durum Pamukkale Belediyesine bildirildi.

Ailenin durumunu inceleyen belediye yetkilileri, Çırak ailesinin SP hastası çocuğuna tam donanımlı hasta yatağı ve tedavisi için gerekli tıbbi cihazları hediye etti.

Rukiye Çırak, Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'in çok yardımcı olduğunu ve şu an aile olarak çok huzurlu günler geçirmeye başladıklarını söyledi.

Hiç beklemedikleri anda oğluna yardım eli uzandığını anlatan anne Çırak, "Başkanımızın ve arkadaşlarının ziyaretinden çok memnun olduk. Sıkıntılarımızda yardımcı oldular. Oğlumu yatırıp kaldırırken bakımında zorluklarım oluyor. Ama severek ve isteyerek olduğu için bana hiç zor gelmiyor. Oğlum için kendimi feda etmiş durumdayım." dedi.

Çırak, oğlunun 2 aydır hasta yatağı olmadığı için hastanede yatmak zorunda kaldığını belirterek, "Oğlum yoğun bakıma yattığında, zorluk o zaman oldu benim için. Oğlum eve geldi ben daha iyi oldum. Geliyorum yatağı boş. Asıl zorluk, sıkıntı oğlum evimde olmadığı zaman yaşıyorum. Oğlum evime geldi. Onun sevinci, benim yaşama sebebim. Şu an başka hiç bir şey beni mutlu etmiyor. Tek sevincim, mutluluğum, huzurum oğlum." diye konuştu.

Muhabir: Sebahatdin Zeyrek

Kaynak: AA