AKP ve CHP arasında oy oranları birbirine yakın seyrediyor.

CHP’nin en çok oyu çıkardığı Çankaya ve Yenimahalle’den sonuçların beklendiği sırada aradaki fark ise 5 bine indi.

Fakat CHP merkezinin aldığı son rakamlarla Mansur Yavaş, Gökçek’in önüne geçti.

‘SANDIKTA KAZANDIĞIMIZI MASADA KAYBETMEYECEĞİZ’

telefonla Cnn Türk yayınına bağlanan CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Ankara’da seçim sonucunun netleşmediğini söyledi. Yavaş, “Şu anda Çankaya’da sayılmayan 356 bin oy var. Yenimahalle’nin bir miktar oyu var. 44,04 bizim, 44,57 Gökçek. Çankaya’da yüzde 70′in üzeridne oyumuz var. Yenimahalle’de ise yüzde 50′ye 40 civarında oyumuz var. Büyük ihtimalle bunlar sayıldığı zaman seçimi kazanıyoruz.

Ankara’da her şey bitmedi. YSK’dan aldığım kesin bilgi. Seyranbağları’nda bir gerginlik var, üzerinde helikopter geziyor. AK Partili vekiller orada, çünkü Çankaya sayıldığı zaman sonucun ne olduğunu biliyorlar. Gökçek’in bizzat müdahalesi var. Sandıkta kazandığımızı masada kaybetmeyeceğiz” diye konuştu.

TWITTER’DAN UYARMIŞTI

CHP adayı Mansur Yavaş fark henüz 50 bin iken Twitter’dan uyarı yapmıştı. Yavaş şunları yazdı:

“Halen açılmayan 2.800 sandık var. Fark 50.000′e düştü. Tüm partililerin ve seçmenlerin dikkatli olması lazım. Çankaya’da Melih Gökçek taraftarlarının olay çıkarıp bu 2.800 sandığın iradesinin yansımaması için hazırlık yaptıkları anlaşılmaktadır. Seyranbağları’ndaki ilçe seçim kuruluna Osman Gökçek ve adamlarının baskın yaptı bilgisini aldık.”

sözcü