Ankara Yeminli Mali Müşavirler Odası (Ankara YMM) Başkanı Halil Başağaç, Yeminli mali müşavirlikte çok ağır sorumluluklar bulunduğunu, söz konusu sorumlulukların daha sınırlandırılabilir ve uygulanabilir bir hale gelmesini istediklerini belirtti.

Ankara Yeminli Mali Müşavirler Odasının 25. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel, DSP Genel Başkanı Masum Türker ve Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı ve oda üyelerinin katılımıyla resepsiyon verildi.

Burada AA muhabirine açıklamalarda bulunan Başağaç, yeminli mali müşavirlikte çok ağır sorumluluklar bulunduğunu bu sorumlulukların daha sınırlandırılabilir ve uygulanabilir bir hale gelmesini istediklerini ifade etti.

Başağaç, meslekten daha fazla yararlanılabilmesi için özellikle gelir ve kurumlar vergisi beyanname tasdiklerinin zorunlu hale getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, zorunlu olması halinde daha çok sayıda mükellefe hizmet etme imkanının doğacağını bildirdi.


http://beyazgazete.com/haber/2015/1/19/ankara-ymm-oda-baskani-basagac-aciklamasi-2513174.html