Başkentte öğlen saatlerinde Kızılay Meydanı'nın dolduran binlerce kişi, "Hükemet istifa", "Her yer Taksim, her yer direniş" sloganı atıyor. Başbakanlık'a kadar çekilen ve burayı koruma altına alan polis ise sürekli göstericilerin üzerine hedef gözeterek gaz bombası atıyor.

Kızılay Meydanı’nda öğlen saatlerinde toplanan binlerce kişi, halen eylemlerini sürdürüyor. Kimi eylemcinin elinde Türk bayrağı var. Eylemde “her renk”ten insan bulunuyor.

Sloganlar, alkışlar ile Taksim’de yaşananlar nedeniyle hükümeti protesto eden göstericiler, demirlere vurarak büyük bir uğrultu çıkarıyor.

Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı, Yargıtay’ın bulunduğu Bakanlıklar bölgesine çekilen polis, buradan göstericilerin üzerine gaz bombası atıyor. Ancak eylemciler, yoğun gaz bombası yağmuruna karşın alanı terk etmiyor. Polisin hedef gözetmeksizin attığı gaz bombaları nedeniyle onlarca kişi yaralandı. Bombaların hedefi olan eylemcilerden kimisi başından, kimisi belinden, kimisi yüzünden, kimisi ise bacak veya kollarından yaralandı.

Yaralananlara ilk müdahaleyi ise alanda bulunan TIP öğrencileri müdahale ediyor. Ara sokaklardaki kafelerde “geçici revir” oluşturan gönüllü doktorlar, yaralılara gerekli müdahaleyi yapıyor. Bazı gençler ise ellerinde süt ile suyun karıştıldığı sıvı ile gazdan etkilenenlerin yüzünü yıkıyor.

Yine gönüllülerden oluşan bir grup da meydandaki çöpleri temizliyor. Eylemciler kendi aralarında organize olarak iş bölümü yapıyor.

FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYINIZ 

Yaralıların bulunduğu sokağa gaz bombası

Ankara'da polis Kızılay meydanına toplanan grubu dağıttı. Polis, çalışmalarda yaralananların bulunduğu Konur Sokak'a gaz bombasıyla müdahale etti. Eğlence mekanlarının bulunduğu sokakta gözaltılar yapılıyor.


Çocuklar serbest

Ankara’daki eylemde gözaltına alınanlardan yaşları 18’den küçük 12 kişi ise savcılık tarafından bugün tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. Ankara 1. Çocuk Mahkemesi’nde çıkartılan 12 çocuk, ifade verdi. Hakim, ifadeleri alınan tüm çocukları serbest bıraktı.