SALDIRILARIN BAĞLANTILARI FOTOĞRAFLARLA ORTAYA ÇIKARTILDI

20 Temmuz 2015 tarihinde 34 kişinin hayatını kaybettiği Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki saldırı ile 10 Ekim 2015 tarihinde 103 kişinin hayatını kaybettiği Ankara'daki Tren Garı Kavşağı'ndaki saldırıların bağlantılı olduğu daha önce gündeme geldi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bu iddiayı destekleyen belge ve fotoğraflara ulaştı. Şanlıurfa ve Ankara Garı'ndaki saldırıların birbiriyle bağlantılı olduğu somut delillerle ortaya çıkartıldı.SURUÇ BOMBACISI ARANAN CANLI BOMBALARLA YEMEK YEMİŞ

Her iki ilde sürdürülen soruşmaya yön veren fotoğraflarda; Ankara saldırısını gerçekleştiren canlı bombacıları Ankara'ya getiren Halil İbrahim Durgun, Suruç bombacısı Abdurrahman Alagöz ile birlikte yer alıyor. Belge ve fotoğrafların her iki saldırının da planlayıcısı olmakla suçlanan ve 4 milyon Türk Lirası ödül konularak aranan teröristler listesinde bulunan IŞİD'li Yunus Durmaz'ın bilgisayarından çıktığı öğrenildi. Fotoğraflarda ayrıca Alagöz, canlı bomba olarak aranan Kasım Dere, Osman Kızılbent ve Mehmet Şükrü Yoldaş'la yemek yerken görülüyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, belgeleri Suruç saldırısını yürüten Şanlıurfa Başsavcılığı'na gönderdi. Belgeler arasında Ankara saldırısı şüphelisi Yakup Şahin'in ifadesi de yer aldı. Suruç saldırganı Alagöz'ün Ankara saldırısının kuryesi Halil İbrahim Durgun'un evinde bir gece kaldığı ve saldırı günü Alagöz'ün, Durgun tarafından motosikletle Suruç'a gönderdiği yapılan tespitler arasında yer aldı.

Kaynak: DHA