Ankara Valiliği , TGB, Birleşik Kamu-İş’in bulunduğu 27 kurum tarafından düzenlenecek ''29 Ekim Seferberlik Yürüyüşü''nü yasa dışı ilan etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yurdun çeşitli yerlerinden gelerek "29 Ekim 2012 Pazartesi günü Ankara'da Ulus 1. TBMM önünde kitlesel basın açıklaması yapılması ile ana cadde ve meydanlarda yürümek suretiyle kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenmek istendiği öğrenilmiştir" denildi.

Valilik yürüyüşü düzenleyecek oluşumların resmi niteliği olmadığını gerekçe göstererek, yürüyüşün 2911 sayılı Kanuna açıkça aykırı olduğu ileri sürdü.

Valilik açıklamasında şöyle denildi:

''Cumhuriyet Bayramı, ulusal anlam ve estetiği içinde Ankara'da Ulusal ve Resmi Bayramlar Yönetmeliği'ne uygun olarak belirlenmiş etkili ve yaygın programlarla kutlanacaktır. 29 Ekim 2012 Pazartesi günü Ankara'da başkaca herhangi bir program uygulaması da yapılmamaktadır. Bu yasal olmayan eyleme tevessül edilmesi halinde, meydana gelebilecek her türlü olaylardan ve doğabilecek zararlardan, organize edenler ile söz konusu eyleme katılanlar sorumlu olacaktır. Kanunsuz eylem güvenlik güçlerince engellenecek ve eylemi organize edenler ile katılanlar hakkında da gerekli yasal işlemler yapılacaktır''

(soL-Haber Merkezi)