ANKARA

Ankara Üniversitesinde ilmî araştırı projelerini, süreleri dolmasına karşın tamamlanmadığı şekilde departman başkanlarının namına imza alaşağı etmek aracılığıyla tamam kabil göstererek 3,5 milyon liralık nahak yere menfaat sağladıkları iddia edilen 33 isim gözaltına alındı.

AA muhabirinin almış bulunduğu bilgiye göre, Ankara Üniversitesinde 2010-2012 yılları ortada meydana getirilen ilmî muayeneleri inceleyici Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Hukuk Müşavirliği, meydana getirilen işlemlerin yabansı bulunduğunun belirleme edilmesi ilişkin ortak müddet önce, üniversitenin projeleriyle ilişik anket başlattı.

Zanlıların ilmî araştırı projelerini, süreleri dolmasına karşın tamamlanmadığı şekilde departman başkanlarının namına imza alaşağı etmek aracılığıyla tamam kabil gösterdikleri, bu yolla anlaşmalı firmalara darülfünun bütçesinden kestirmece 3,5 milyon liralık ödenmesini sağladıkları ve bu paradan da hisse aldıkları belirlendi.

Projeleri, ilişik departman başkanlarının bilgisi yapılmaksızın yerlerine imza alaşağı etmek aracılığıyla diploma bırakılmış kabil gösterdikleri belirlenen zanlılarla bahis konusu şirket yetkilileri de gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında İstanbul ve İzmir'den de gözaltıların olduğu, teşekkül yöneticisi bulunduğu doğacak sürülen emektar rektör yardımcısının ise Amerika'da bulunduğu düşüncesince gözaltına alınamadığı belirtildi.

Muhabir: Sertaç Bulur, Fatih Çakmak

Kaynak: AA