Radikal- MEHMET BİLBER / Arşivi

ANKARA- Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nde bir süredir devam eden gerginlik bugün had safaya ulaştı.

Ülkücü oldukları belirtilen bir grup öğrenci, fakültenin orta bahçesinde bulunan öğrencilere taş ve sopalarla saldırdı. Buradaki öğrencilerin de karşılık vermesi ile olaylar büyüdü.

Bu esnada fakülte binasının camlarının kırıldığı da gözlendi. Bunun üzerine çevik kuvvet polisi fakülte çevresinde yoğun önlem aldı.

Fakülte yönetimi tarafından eğitim öğretime 5 gün ara verildiği ifade edilirken, sınavlar için gelen öğrencilerinde kapıdan alınmadığı gözlendi.

Olaylar sırasında yaralananların olduğu, ambulanslarında fakülte içerisine girip çıktığı gözlendi. CHP milletvekillerinin de olayların çıktığı DTCF’ne gittikleri bildirildi.

BİBER GAZIYLA MÜDAHALE
Fakülte içine giren polis burada müdahale etmedi, öğrencilerin dağılmasını istedi. Öğrenciler Fakülte dışına çıktı. Karşıt görüşlü öğrenciler arasındaki olaylar Fakülte dışında de devam etti. Polis ise burada öğrencilere biber gazıyla müdahale etti.

Ülkücü öğrenciler “Dil Tarih PKK’ya mezar olacak”, “Ülkücü hareket engellenemez” sloganları, atarken karşıt görüştekiler de “Faşizme ölüm”, “Tek yol devrim”, “Dil Tarih faşizme mezar olacak” sloganları attı. Ülkücü grubun okul önünden ayrılmasının ardından sol görüşlü öğrenciler de sloganlar atarak Yüksel Caddesi’ne doğru yürüşe geçti.


Fakülte Dekanlığı da yaptığı yazılı açıklama ile Cuma günü mesai bitimine kadar eğitim-öğretime ara verildiğini duyurdu.