ANKARA

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunun yürüttüğü sormaca kapsamında, 'Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)' yöneticisi olmak, propagandasını gerçekleştirmek ve örgüte mali dayanak noktası iletmek suçlarından gözaltına tahsil edilen 7 bireyin sorgusu tamamladı.

Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği, isticvap kararında şüphelilerden H.H.Z'yi 'silahlı yıldırı örgütüne unsur olmak', F.U. ve A.S'yi ise 'silahlı yıldırı örgütüne unsur olmak' ve 'Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna muhalefet' suçlarından tutukladı.

Şüpheliler E.B, R.K, E.A. ve F.K. ise iklim dışına depar belgesi yasağı ve haftada dü gündüz karakola imza ödeme şartlarıyla başıboş bıraktı.

Ankara, Eskişehir, Kırşehir, Malatya ve Şanlıurfa'da 28 Mart Salı haset meydana getirilen senkronik operasyonda, haklarında bakı sonucu mevcut 13 insandan 8'i yakalanmıştı. Bu şüphelilerden M.B. henüz önceki başıboş bırakılmıştı.

Bir şüphelinin kısaca on gün, birinin ise altı ay önceki ABD'ye kaçtığı belirleme edilmişti. Şüphelilerden 3'ü ise aranıyor.

Muhabir: Barış Kılıç,Zafer Fatih Beyaz

Kaynak: AA