İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, '2003 yılından bugüne denli hoppadak Vakıflar Genel Müdürlüğümüz marifetiyle iklim genelinde 4 bin 500 zamanı eserin restorasyonu gerçekleştirildi. Eskiden yılda 5-10 yenileme yapılırken kılıç bunu yılda 500'e denli çıkardık. Sadece yurtiçinde değil yurtdışında da TİKA ve Diyanet Vakfı kabil kurumlarımız marifetiyle ecdadımızın emanetlerine cemaat çıkıyoruz.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytinburnu Belediyesi şişko açım töreninde konuşuyor.

Erdoğan, 'ABD'de Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezinin açılışını yaptık. Hamdolsun, adeta bizim düşüncesince alım çalım anıtı oldu. O açılışa Kanada'dan otomobilleriyle yola çıkıp, 12 saatlik mesafeden mevrut kardeşlerimizi gördüm. Çok elan anlamlısı, ora bundan sonra ABD'deki evren Müslümanlarının birlikte merkezi biçimine geldi.'diye konuştu.

'Dünya 5'ten büyüktür'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Dünya 5'ten büyüktür. Dünyada 196 ülkenin kaderini BM Güvenlik Konseyindeki 5 kıta sürekli üyenin dü dudakları arasına mahkum edemeyiz. O, 1. Dünya Savaşı'nın şartlarıydı. Artık BM'nin şu andaki işleyişinin reforme edilmesi geçişsiz ve bu 5 iklim içre tek Müslüman iklim yok, hepsi Hristiyan, gayrimüslim. Bunlardan oluşuyor. Nedir bu yaklaşım? Adil mi? Değil. Adil birlikte evren arıyoruz, adaletli birlikte evren düşüncesince savaşım ediyoruz.' dedi.

'Hani terörle kuma savaşım içindeydik?'

Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

'Biz de bunlara deriz ki 'Sizin iane ettiğiniz örgüt, terör örgütü.' Ha PKK, ha PYD, ha DHKP-C, farkı yok. Bunlar ayrımsız gövdenin dalları. Kök aynı, beden aynıyken arka değişik sanarak ne 'bu başkası kabil değil, terör örgütü sayılmaz' dersin. İşte, Ankara'da aktif bomba eylemi yapmış olup tertemiz müşterilerini katleden teröristin resmini, sizin yere göğe sığdıramadığınız o teşekkül poster yapmış olup zat kontrolündeki yerlerde duvarlara asıyor. PYD'ye terör örgütü demiyorsan o devir Ankara'daki eylemi de terör saldırısı olarak görmüyorsun demektir. Bu hastalıklı mantığın sonu, Brüksel'deki eylemin, Paris'teki eylemin, ferda Allah göstermesin Londra'daki, New York'taki eylemlerin de terör saldırısı olarak görülmemesine denli çıkar. Hani terörle kuma savaşım içindeydik? Biz elan kimin terör örgütü bulunduğu dair anlaşamıyorsak kuma mücadeleyi ne vereceğiz?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Dünyada DAEŞ'le Türkiye denli içten ve akıbet müşteri savaşım veren bambaşka tek iklim yoktur. Farklı hesaplarla Suriye'de ameliyat yürüteç devletlerin çoğunun dertlerinin DAEŞ olmadığını kılıç bilmiyor muyuz? Suriye'de katledilen sağlıksız milyon insanı umursamayanların oradaki 20-30 bin ecnebi cenkçi düşüncesince bu denli zahmete katlanmaları banko doyurucu değildir.' dedi.

'Muhalefetin çapsızlığının önümüzde birlikte bariyer bulunmasına müsaade vermedik'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bugüne denli terörün, verimsiz siyasal çekişmelerin, muhalefetin vizyonsuzluğunun, çapsızlığının önümüzde birlikte bariyer bulunmasına müsaade vermedik, vermeyeceğiz. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda ülkemiz, dünyanın en kaslı 10 ülkesinden inşallah bir tanesi olacaktır. Gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Enflasyonda, üretimde, istihdamda rüya donör rakamlar gerisi peşine açıklanıyor.' sanarak konuştu.

Kaynak: AA