ANKARA

Ankara'da ATM cihazlarına yerleştirdikleri düzenekle 235 kişinin banka ve kredi kartı bilgilerini ele geçirerek dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 3 zanlı tutuklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ATM cihazlarına düzenek yerleştirilerek vatandaşların banka ve kredi kartı hesaplarının ele geçirildiği şikayetleri üzerine başlatılan operasyonda kimlikleri tespit edilen A.G, D.D, K.D. ve E.Y'yi gözaltına aldı.

Zanlıların adreslerinde ve üzerilerinde yapılan aramalarda banka ve kredi kartı bilgilerini kopyalamaya yarayan düzenekler, çok sayıda vatandaşa ait hesap numaraları ve şahıs kimlik bilgilerinin bulunduğu not kağıtları, cep telefonları, sim kartlar, micro SD kartları ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı, diğer şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şüphelilerin, Başkentte ATM cihazlarına düzenek yerleştirerek 235 kişinin banka ve kredi kartı bilgilerini kopyaladıkları, bu bilgileri kullanarak vatandaşların hesaplarını boşalttıkları belirlendi.

Muhabir: Fatih Çakmak

Kaynak: AA