ANKARA

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlığında öğür umumi merkezinde gerçekleştirilen PM toplantısı 8 sayaç sürdü.

Başta terör vakaları iktisap etmek üzere, dokunulmazlıkların konuşulmuş yer aldığı toplantının peşi sıra ortak deklerasyon yayımlandı.

Ankara'daki terör saldırısı iktisap etmek az daha Türkiye'nin sunulan kalmış yer aldığı tamamı terör saldırıları ve öbür ruzname başlıklarının PM'de değerlendirildiği tamlanan bildiride, saldırıda martir olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara aceleci şifalar dileğinde bulunuldu.

'CHP Parti Meclisi olarak, terörü en hararetli biçimde kınıyor ve tek gerekçenin terörü meşrulaştıramayacağını savunuyoruz' ifadelerine toprak maruz bildiride, şunlar kaydedildi:

'Ankara'daki alçak terör saldırısını ve öbür tamamı terör eylemlerini gerçekleştirenleri lanetliyor, saldırıların arkasındaki güçleri, ortak adamlık suçunun ortakları namına tanımlıyoruz. Teröre için mücadelede, özgürlükler ve güvenliğin üniversal demokratik ilkeler çerçevesinde, gelişigüzel ikisinden vazgeçmeden sağlanması gerektiğine inanıyoruz. Siyasal iktidar, terörü mazeret ederek hukuksuz ve anti demokratik uygulamalarıyla Türkiye'nin ortamında bulunmuş yer aldığı istikrarsızlığı pekiştirmektedir. 14 salname iktidarı çağında ülkemizi konuşu ve maşeri çöküntüye sürükleyen AKP devletinin, şahsen zat idare zafiyetinden çelim meydan terörün yarattığı korku, biberli ve gözyaşının sorumluluğundan kaçamayacağını da vurguluyoruz.'

Bundan böyle, politik iktidarın istemediği düşünceleri tabir fail herkesin, hukuka değil, iktidara fariza fail barış ukubet hakimlikleri kabilinden tutuklanarak susturulma tehlikesi ile için karşıya yer aldığı öne sürülen bildiride, şunlar kaydedildi:

'Demokratik rejimleri, otoriteli rejimlerden ayıran esas özelliklerden birisi politik iktidarların hoşuna gitmeyen düşüncelerin de serbestçe ifadesinin garanti altında olmasıdır. Uluslararası hukuka uyarınca fikir ve tabir özgürlüğünün sınırı açık açık şiddete teşvik, ırkçılık, ayrımcılık ve tiksinti söylemidir. Bu çerçevede, CHP Parti Meclisi, demokratik değerlere bulunan bağlılığının gereği olarak, gelişigüzel vatandaşımızın tabir özgürlüğünü, gelişigüzel ayrışık anti demokratik baskıya için sonuna derece savunmaya bitmeme edecektir. Hukukun esas prensiplerini ağız ağıza hiçe sayan politikacı ortak değişmeyen kararı tutuklanan üç bilgelik insanı, hemen başıboş bırakılmalıdır. AKP'nin edisyon eliyle sindirme, zılgıt politikalarına sorumluluk eğmeyeceğimizi, el erki ve hürriyet mücadelesinde demokrasinin yasal görmüş yer aldığı gelişigüzel yola başvuracağımızı, Kürt sorununu, maşeri barış ve uhuvvet hukuku çerçevesinde ve yasama kurulu zemininde bozma mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi kamuoyuna duyururuz.'

Muhabir: Barış Gündoğan

Kaynak: AA