Başkentte, zarfında bomba bulunan paket bulunduğu suç duyurusu karşı birlikte halk otobüsü Akay Kavşağı'nda durduruldu. Yolun trafiğe kapatılmasının ve yolcuların indirilmesinin arkası sıra meydana getirilen aramada, araçta zanlı rastgele birlikte unsura rastlanmadı.

Alınan bilgiye göre, Çankaya'dan Altınpark yönüne revan 06 FMY 40 plakalı ve 413 geçek numaralı ahali otobüsü, zarfında bomba mevcut birlikte paket bulunduğu yönündeki suç duyurusu karşı manşet ekiplerince Mustafa Kemal Atatürk Bulvarı Akay Kavşağı'nda durduruldu.

Bir müddet otobüste bekletilen yolcular arasından kötülük geçirenler olunca, araçtakiler kimlikleri alındıktan sonradan indirildi. Yolun trafiğe kapatılmasının arkası sıra otobüste murakıp yapıldı.

Aramada zanlı birlikte unsura rastlanmadı

Bomba imha uzmanı ve bomba murakıp köpeğinin de kullanıldığı aramada, otobüsün portbagaj bölmeleri de murakıp edildi. Aramada, otobüste zanlı rastgele birlikte unsura rastlanmadı.

Aramanın arkası sıra yolculara kimlikleri arka verildi. Halk otobüsünün de murakıp hemen sonra akım etmesine müsaade verilirken, Kızılay istikametine mülga kavşak, tahminî 1 vakit sonradan trafiğe açıldı.

Otobüste 20 ila 30 isim bulunduğunu tamlayan birlikte yolcu, araçta zanlı birlikte torba ve ya paket görmediklerini, vatandaşlardan da zanlı tavırlar sergileyen kimesne olmadığını, otobüsün kavşakta manşet ekiplerince durdurulduğunu anlattı.

Kaynak: AA