Balyoz davası olarak anılan davanın yargılama sürecinde, bilinen bütün adil yargılama ilke ve kuralları defalarca ve ısrarla ihlal edilmiştir.

Bunun sonucunda, yargısal süreç,  kamu düzenine telafisi imkansız zararlar vermiş;  peşinen belli olduğu daha yargılama devam ederken toplumda yaygın şekilde konuşulmaya başlanan hüküm, vicdanları ağır şekilde yaralamıştır. Sonuçta yargıya olan güven derinden sarsılmıştır. 

Cumhuriyet tarihinin en ağır hukuki krizinin yaşandığı, Yassıada Mahkemesi, sıkıyönetim mahkemeleri, DGM'ler gibi yüz kızartan tarihi hatalardan ders almak şöyle dursun, onlarla yarışan hak ihlallerinin mutad hale getirildiği bu dönem elbette sona erecektir.

Tek çıkış yolumuz laik ve sosyal hukuk devleti ve çoğulcu demokrasidir. Yöntemimiz  ise korkmadan konuşmaya devam etmek, toplumun demokratik örgütlenmesini sağlamaktır. Unutulmamalıdır ki hiçbir baskı rejimi, özgürlük ateşi karşısında direnemez. 

Yaşanan hukuksuzlukların, hukuk devletine ve özgürlüğümüze demokratik yöntemlerle sahip çıkma kararlılığımızı daha da arttıracağı inancıyla Milletimize  saygıyla arz ederim. 

 

Avukat Metin Feyzioğlu

Ankara Barosu Başkanı