Hüseyin Özay/ Ankara  

Ankara Barosu’nun, 13-14 tarihlerinde yapılacak olan  62. Olağan Genel Kurulu’na, “CHP kavgası” damga vurdu. Yaklaşık 10 bin avukatın oy kullanacağı genel kurul öncesinde, başkanlık için en güçlü aday olarak gösterilen ve mevcut baro başkanlığını yürüten Metin Feyzioğlu’nun CHP yönetiminde görevli olması, baroyu da karıştırdı. Seçimlerin en güçlü grubu olarak nitelendirilen Demokratik Sol Avukatlar Grubu, Metin Feyzioğlu’nun, hem baro başkanı hem de siyasi parti yöneticisi olmasının etik olmadığı görüşünü savunarak yeni bir aday çıkardı. Avukat Recai Görgülü başkanlığındaki yeni grup, bu çerçevede seçimler için bazı tanıtım faaliyetlerine başladı. Ancak bu durum CHP’li  Metin Feyzioğlu’nun tepkisine neden oldu. Söz konusu grubu, “korsan, avukat bile değiller” diyerek, tepki gösteren Feyzioğlu, grubun seçimlerle ilgili ilanlarını da baronun ilan tahtalarından çıkarttırdı. 

Yönetim adayların çoğu CHP’den 

Öte yandan, Demokratik Sol Avukatlar Grubu’nun, yeni liste ile seçime girmesinde, ön seçimin yapılmaması, baro yönetimi için aday gösterilen avukatların büyük kısmının CHP’den milletvekili, belediye aday adayı olması etkili oldu. Bu arada, Demokratik Sol Avukatlar Grubu’nun adayları dışında baro seçimlerinde, yarışa Avukat Bülent Turhan Gündüz bağımsız olarak katılırken, Baroda Birlik Grubu, Baroda Değişim Grubu, Devrimci Demokrat Avukatlar Grubu, Milliyetçi Avukatlar Grubu da birer aday ile katıldı.

CHP parti meclisi üyeliği ile barodaki avukatların tepkisine neden olan Metin Feyzioğlu, Ergenekon ve Balyoz davaları sürecinde, her iki yapılanmaya verdiği desteklerle gündeme gelmişti. Feyzioğlu, CHP’de ise Kılıçdaroğlu muhaliflerinin “genel başkan” adayı olarak biliniyor. Son olarak Feyzioğlu’nun ismi, CHP’nin Ankara veya İstanbul Belediye Başkan adayı olarak konuşuluyor.



Star