Başkanlık için bağımsız Bülent Turhan Gündüz, Baro'da Birlik Grubu'ndan Avukat İlhan Şevki Masarifoğlu, Baro'da Değişim Grubu'ndan Avukat Eyüphan Korkmaz, Demokratik Sol Avukatlar Grubu'ndan Avukat Metin Feyzioğlu ve Avukat Recai Rahim Görgülü, Devrimci Demokrat Avukat Grubu'ndan Avukat Medeni Ayhan ve Milliyetçi Avukatlar Grubu'ndan Alpaslan Sucu, başkanlık için yarışacak.

 
Adaylar, Ankara Adliyesi'ndeki panolara vaatlerini ve yönetim kurulu adayı listelerini asarak seçim çalışmalarını yürütüyor.
 
Demokratik Sol Avukatlar Grubu adaylarından ve Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ve dünya açısından hukukun üstünlüğü ilkesinin egemenliği her günden daha çok önem arz ettiğini ve bugüne kadar yaptıkları çalışmaları daha da ileriye taşıma düşüncesiyle aday olduğunu ifade etti.
 
Ankara Barosu'na başkanı olduğu dönemde, Türkiye'de ilk kez kadına ve çocuğa şiddet sorununu ele aldıklarını ve bu sorunun çözüme kavuşturulması için ''Gelincik'' adlı projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Feyzioğlu, ''Bu çalışmadan aldığımız olumlu cesaretle bu yöndeki çalışmalarımızı daha ileriye taşımak, Türkiye'ye yaymak için bütün gayretimizle çalışacağız'' dedi.
 
Ankara Barosu'nun 62. Genel Kurulu'nun kamuoyuna örnek teşkil edecek bir olgunlukta geçeceğine inandığını dile getiren Feyzioğlu, savunma hakkının yok edildiği bir yerde haktan, hukuk devletinden, kişi güvenliğinden, bağımsız ve tarafsız yargıdan, özgürlük ve demokrasiden bahsedilemeyeceğini vurguladı.
 
Demokratik Sol Avukatlar Grubu'ndan Recai Rahim Görgülü ise, Ankara Barosu'nun günbegün adliyeden ve yargı sisteminden uzaklaştırıldığını, savunmanın gün geçtikçe daha savunmasız bırakıldığını iddia ederek, ''Demokratik Sol Grubun geleneğinden ve değerlerinden uzaklaşıldığını izlediğimiz için göreve talip olduk'' dedi.
 
Bağımsız aday Bülent Turhan Gündüz de hukuk düzeninin, ulusal ve uluslararası normlar ile insan haklarına uygun şekilde yapılandırılması gereken bir süreçten geçildiğini belirterek, bu sürece olumlu katkı sunma adına aday olduğunu açıkladı.
 
''Onurlu bir duruş için adayım''
 
Baro'da Değişim Grubu Başkan Adayı Avukat Eyüphan Korkmaz da özgüvenli ve inançlı duruşla, mesleğin en temel sorunlarını, kolektif ve ortak bir akılla çözmeye talip olduklarını, yasama ve yürütmeyle inadına çatışma yerine, meslek ilkeleri ve sorunların çözümünde kolektif ve uyumlu çalışmayı, aynı zamanda savunmanın hak ettiği saygınlığı ve ekonomik bağımsızlığı sağlayacak onurlu bir duruş için aday olduğunu ifade etti.
 
''Avukatlık mesleğine hak ettiği itibarı kazandırmayı ilke edindik''
 
Milliyetçi Avukatlar Grubu'ndan Alpaslan Sucu da gruplarının hukuki ve mesleki meseleler hakkında milli şuur ve duruşa sahip, çözüm üreten, avukatlık mesleğine hak ettiği itibarı kazandırmayı ilke edinmiş bir grup olduğunu söyledi. Sucu, ilan edilen program ve projelerle 14 Ekim 2012 tarihinde yapılacak olan seçimlerde başkanlığa talip olduğunu dile getirdi.
 
Baro'da Birlik Grubu'ndan Avukat İlhan Şevki Masarifoğlu da baroların yargı sistemi içinde bağımsız tek hukuk kurumu olduğunu öne sürerek, ''Her görüşün ve rengin kendini ifade edebildiği, söz sahibi olabildiği, duvarları camdan ve şeffaflıktan çekinmeyecek bir baro yapılanması ve yönetim anlayışı oluşturmak için aday olduğunu'' kaydetti.
 
Devrimci Demokrat Avukat Grubu adayı Medeni Ayhan, 60 yıl boyunca yapılan genel kurullarda aynı sorunların dillendirilmesine rağmen sorunların çözülmediğini iddia ederek, savunmanın yargı içindeki etkinliğini artırmak ve toplumun farklı kesimlerinin sorunlarını görünür kılmak için aday olduğunu vurguladı.
 
Ankara Barosu Eğitim Merkezi'nde bugün başlayan Genel Kurul, çoğunluk sağlanamadığı taktirde, 13-14 Ekim tarihlerinde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda toplanacak.