ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Ajansı'nın (AA) 96. yapı sene dönümü dolayısıyla, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı'ya birlikte tesit mesajı gönderdi.

Erdoğan, mesajında, Gazi Mustafa Kemal'in direktifiyle Milli Mücadele yıllarında kurulan, halkın akıllıca bilgilendirilmesini sağlayarak, bağımsızlık mücadelesinin kazanılmasına ehemmiyetli katkılar sunan Anadolu Ajansı'nın o günkü kısıtlanmış olanaklara rağmen, gösterdiği kalburüstü çalışmalarla şişman birlikte direnişin sesi bulunduğunu belirtti.

'Kuruluşundan beri icap ekibi gerekse fen donanımıyla, şişman birlikte tekâmül sağlayıcı ulusal ajansımız, habercilik dalında baştan sona kılavuz birlikte yapı ve emniyetli salık deposu namına evvel bulunak olmuştur' ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

'Bugün hoppadak ülkemizin değil, dünyanın da mahdut salık ajansları ortada yerini meydan Anadolu Ajansı, 11 dilde servis etmiş olduğu haberlerle arsıulusal mecralarda da güçlenmektedir. Dünyanın ayrımlı bölgelerinde işlev veren, arbede ortamlarında canlarını riske atarak görevlerini en güzel biçimde ödeme etmeyi amaçlayan Anadolu Ajansı çalışanlarının, müşterilerini doğru, yansız ve dimdik bilgilendirme çabaları tek elbette takdire şayandır.

Bugüne derece kalburüstü çalışmalarını takdirle seyrettiğimiz ulusal ajansımızın, bundan böyle da bu çalışmalarını artırarak bitmeme ettireceğine, ülkemizin ve bölgesinin sesi olmayı sürdüreceğine içten inanıyorum. Kuruluş sene dönümü vesilesiyle, Anadolu Ajansı'nın hepsi çalışanlarını tesit ediyor, menfaatlerini en kalbi duygularımla selamlıyorum.'Muhabir: Orhan Topal

Kaynak: AA