Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anadolu Ajansı'nın kuruluşunun 96. sene dönümü zımnında birlikte ileti yayımladı.

Tarafsız, emniyetli ve dinamik haberciliğin önde mevrut mümessili namına hem Türkiye'de bununla birlikte dünyanın ciharıyek birlikte değerli hizmetlerde mevcut Anadolu Ajansı'nın yapı sene dönümünü en ahbapça dilekleriyle kutladığını anlatım fail Davutoğlu, mesajında şunları kaydetti:

'6 Nisan 1920 tarihinde Gazi Mustafa Kemal kabilinden kurulan ve Büyük Millet Meclisi'nin çıkardığı önce yasaları duyurmakla görevini icraya süregelen Anadolu Ajansı, İstiklal mücadelemizin en çelimli sedası olmuştu. Bugün de 'güçlü Türkiye'nin çelimli bilgi ajansı' vizyonuyla acemi teşebbüslerde mevcut ve global danışma ağını şimdi da ihya hedefiyle akım fail ajansımız, Türkiye'nin sesini dünyaya 11 ayrımlı dilde duyurarak hepimizi gururlandırmaktadır.

Anadolu Ajansı'nın aşırı şimdi güçlü, müreffeh, hatırlı ve demokratik birlikte Türkiye hedefine layık biçimde kendini daima yenileyeceğine, takdire uygun çalışmalarıyla ülkemizin arsıulusal itibarını şimdi da güçlendireceğine değgin bulunan inancım tamdır.

Bu düşüncelerle, prensipli habercilik anlayışını koruyarak kamuoyunu bilgilendirme görevini göre adına getiren Anadolu Ajansı'nın 96. yapı sene dönümünü birlikte defa şimdi kutluyor, iklim içre ve iklim haricinde fedakarca dinamik herhangi birlikte biricik mensubunu en kalbi duygularımla selamlıyorum.'​

Kaynak: AA