(ANKA) - Meclis Genel Kurulu 2 Ocak 2013 Çarşamba günü saat 15.00'te toplanacak. Meclis yaklaşık 12 günlük tatile girdi, ancak Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarına bu haftada da devam edecek.

Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu bünyesinde oluşturulan 1 numaralı yazım komisyonu 27 Aralık Perşembe günü saat 11.00'de, 2 numaralı yazım komisyonu da 26 Aralık Çarşamba günü saat 14.00'te toplanacak.

-MECLİS İÇTÜZÜK UZLAŞMA KOMİSYONU YENİ YILDA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDECEK-

Meclis İçtüzük Uzlaşma Komisyonu 9 Ocak'ta toplanacak. Yeni kurulan komisyon yaptığı ilk toplantıda yol haritasını belirledi. Buna göre toplantılara katılmak isterse Meclis Başkanı başkanlık edecek.

Onun olmadığı zamanlarda dönüşümlü başkanlık sistemi uygulanacak. Kararlar oybirliği ile alınacak. Toplantı yeter sayısı için her partiden bir kişinin katılımı yeterli olacak. Yani 8 kişilik komisyonda 4 kişinin katılması toplantı yeter sayısı için yeterli kabul edilecek. Komisyon Nisan sonuna kadar çalışacak, yetişmezse ek süre istenecek.

-"ANADİL" YENİ YILA KALDI-

Anadilde savunma ve hükümlülerin eşleriyle görüşmesine imkân tanıyan Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı yeni yılda görüşülecek.

2013 yılına kalan bir diğer gündem maddesi de yaklaşık 4.5 milyon kişiyi ilgilendiren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı.

Anka