Vizyon Sanat Merkezi Hayat Sahnesi Tiyatro Topluluğu Yönetmeni Şerafettin Torun, çoğunluğu öğrenci olan 27 amatör tiyatrocu ile çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Yeni sezonu 5 Ekimde açmayı planladıklarını anlatan Torun, başlatacakları kampanya ile oyun bedelini 12 taksitle ödeme imkanı getireceklerini açıkladı. Oyunu sahnelemek için 3 bin lira ücret talep ettiklerini anlatan Torun, şunları kaydetti: 

        "Bu ücretlerin bile ödenmesinde zorluk çekildiğini görünce kredi kartı ve senede taksit kampanyası yapmaya karar verdik. Biz oyunlarımızı daha fazla insana ulaştırma konusunda hassasız. Bu sebeple, kredi kartı ile ödeme yapmak istemeyen yerler için 12 taksit uygulaması başlatacağız. Tiyatro olarak çok fazla para kazanmıyoruz. Aldığımız ücretler ucu ucuna masraflarımızı karşılıyor."

        "EHLİYET ALMAK ÇOK KOLAY"

        Taksitli kampanyanın ilk oyununun, sürücü belgesi almanın kolaylığını ve alkollü araç kullanmayı hicveden ‘Ehliyet senin neyine, Şero dön köyüne’ oyunu olduğunu belirten Şerafettin Torun, oyunun komedi türünde olduğunu söyledi. Türkiye’de ehliyet almanın çok kolay olduğunu savunan Torun, "İnsanlar alkol aldıktan sonra direksiyon başına geçebiliyor. Her sene binlerce insan hayatını kaybediyor kazalardan dolayı. Biz de komedi tadında sahneleyeceğimiz oyunla, ehliyet almanın zorlaştırılmasını istiyoruz. Oyunumuzda, Türkiye’de 30 sene boyunca ehliyet alamayan bir kişi, son olarak ABD’ye giderek Başkan Barack Obama’dan ehliyet istiyor." dedi.

        "GENÇLERİ TİYATROYA YÖNLENDİRİYORUZ"

        Sokaktaki gençleri toplayarak onları topluma kazandırmayı amaçladıklarını belirten Torun, halk dilinde sahneledikleri oyunların büyük ilgi gördüğünü dile getirdi. Torun, "Sokaktaki gençler bizim yanımızda. Onlar kafelerde değil, sahnelerde eğitim alıyorlar. Sokaktaki gençlerimizi tiyatroya kazandırarak topluma yeniden kazandıracağız. Tiyatro oynamak için salon tutamıyoruz. Salonun belli ücreti var. Şehir tiyatroları her tarafı kaplamış. Turne çalışmalarına gitmekte zorlanıyoruz." diye konuştu.



CİHAN