TEKİRDAĞ - Mesut Karaduman

Altın günü yerine halk dansları antrenmanına gitmeyi tercih eden ve yaşları 40 ila 60 arasında değişen farklı meslek gruplarında çalışan ve ev hanımlarından 14 kadın, 100. Yıl Gençlik Merkezi'nde bir araya gelerek, müzisyen ve antrenör eşliğinde çalışarak öğrendikleri Trakya, Karadeniz ve Ege yöresine ait halk oyunlarını geliştirmeye çalışıyor.

Öğretmen, memur, hemşire ve aynı zamanda ev hanımlarının bir araya gelmesiyle oluşturulan ekip, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından 9-10 Aralık'ta bu yıl ilk defa düzenlenecek olan "Veteranlar Türkiye Finali" yarışmasında dereceye girebilmek için ter döküyor.

Eğitimleri yürüten Süleymanpaşa Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi Antrenörü Sertan Acat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekibin 12 yıl önce halk oyunları kültürünü yaşatmak isteyen kadınların bir araya gelmesiyle oluşturulduğunu söyledi.

"En yaşlı üyemiz 60 yaşında"

Acat, ilk defa düzenlenecek olan Veteranlar Türkiye Finali'nde Tekirdağ'ı en iyi şekilde temsil edip birinci olabilmek için çalışmalara devam ettiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ekibimizde en genç üyemiz 40 yaşında, en yaşlı üyemiz ise 60 yaşında. Ekibimiz karışık, her meslek gurubundan kadın var. Ev hanımı, emekli öğretmen, hala çalışmakta olan memur hanımefendiler var. Şu anda tamamen yarışmaya odaklanmış durumdayız. Yarışma Türk Halk Oyunları Federasyonu tarafından bu yıl ilk defa düzenlenecek. Türkiye geneli toplam 23 ekip bu organizasyona katılacak. Tekirdağ olarak yarışmaya katılacağımız için kendi yöremizin oyunlarını sergileyeceğiz. Alipaşa, kız karşılaması, lenka, çevriye gibi oyunlarımız var."

"Kültürümüzü tanıtmak istiyoruz"

Ekibin en yaşlı üyesi olan emekli öğretmen Nezahat Özcan, ekip kurulduktan sonra hiçbir şey için geç olmadığını her insanın bir şeyleri başarabileceğini anladığını aktardı.

Halk oyunları ekibine katıldıktan sonra yaptığı çalışmalarla kendini daha genç hissetmeye başladığını ifade eden Özcan, "Amacımız halk oyunları kültürümüzü yaşatmak ve bundan sonra gelecek olan gençlere örnek olmak." dedi.

Kaynak: AA