Hukukun Üstünlüğü Grubunun Adli Yıl Açılış Kokteyli Haliç Kongre Merkezinde yapıldı. Kokteyle 1000’nin üzerinde avukat katıldı.   

TRT, Kanal A, Kanal 7 Haliç Kongre merkezindeydiler. İstanbul Barosu Başkan Adayı Av. Ali Rıza Saka televizyon muhabirleriyle ve ADALETBİZ ile söyleşiler yaptı.

Hukukun Üstünlüğü Platformunun kokteylde dağıttığı broşürün kapağında  “Baroda Değişim Zamanı” sloganı yer alıyor. Broşür şöyle devam ediyor;

“ Baronun üzerindeki “ Darbeci Baro!” yaftasını kaldırmak için”  

“Demokrat Bir Baro için”

“Adil bir Yargı düzeni ve adil yargılama için”

“ Avukatlık mesleğinin onuru ve saygınlığı için”

adaletbiz muhabiri İsmail Dil'in Av. Riza Saka ile söyleşisini okumak için TIKLAYINIZ


Adaletiz/ İsmail DİL


TRT Haberin Kokteyl Haberi,

İstanbul Barosu Seçime Gidiyor

"Hukukun Üstünlüğü Platformu", Avukat Rıza Saka'yı Başkanlığa aday gösterdi.

İstanbul Barosu Başkanlığını düşünen isimler adaylıklarını açıklamaya başladı.

 ''Hukukun Üstünlüğü Platformu'' tarafından aday gösterilen Avukat Rıza Saka sorunları ve projelerini TRT Haber'e anlattı.

Ekim ayındaki İstanbul Barosu seçimleri öncesinde adaylar belli olmaya başladı.

Adaylığını açıklayan isimlerden biri de Hukukun Üstünlüğü Platformu üyesi Avukat Rıza Saka.

Saka, İstanbul Barosu'nda tespit ettiği sorunları, avukatlık mesleğinin sıkıntılarını ve projelerini Haliç Kongre Merkezi'nde açıkladı.

Rıza Saka, ''Maalesef İstanbul Barosu kısır, sığ siyasi çekişmelerle uğraşırken kendi içine, kendi kabuğuna kapanmış bir haliyle uluslararısı hukuktan bihaber, uluslararası hukuk merkezi konusunda adım atamayacak kendi siyasi çekişmeleriyle meşgul olan bir sivil toplum kuruluşu bir meslek kuruluşu olma görünümünde.'' dedi.

Rıza Saka, İstanbul Barosu'nun demokrasi karşıtı bir tutum içerisinde göründüğünü söyledi.

Saka, ''Sanki İstanbul Barosu demokrasinin karşısında darbelerin yanında darbe hazırlıkları içerisinde olduğu iddiasıyla yargılanan kişilerin yanında imişçesine bir durum ortaya çıktı. Biz İstanbul Barosu avukatları olarak bu görüntüden hiç hoşnut değiliz.'' dedi.

Saka, avukatların karşılaştığı sorunları da değerlendirdi.

Rıza Saka, ''Avukatlar İstanbul'da yalnız. Aynı zamanda avukatlar sanki anlaşmazlıkların bir tarafıymışçasına hasım muamelesi görmekte.'' dedi.

Rıza Saka, mesleğe yeni başlayan avukatların yurtdışına gönderilerek mesleki gelişimlerine katkıda bulunulacağını sözlerine ekledi. 

KOKTEYLDEN FOTOGRAFLAR…

Hukukun Üstünlüğü Platformunun Seçim Broşürünü Okumak İçin Tıklayınız.