İZMİR

İzmir'in Karabağlar semtindeki ortak lokantada gözaltına alınan, aralarında Türk iklim sahasını ihlal etmiş yer aldığı sebebi öne sürülerek düşürülen Rus uçağının pilotunu öldürmüş yer aldığı açıklamaları basına yansıyan Alparslan Çelik'in de bulunmuş yer aldığı 15 kuşkulu yeni baştan adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Karabağlar ilçesindeki ortak restoranda üzerlerinde tabanca yer aldığı sebebi öne sürülerek meydana getirilen suç duyurusu hesabına İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına tahsil edilen Çelik ile 14 zanlının cuma namazı haset İzmir Adliyesine sevk edilmesinin peşi sıra haklarındaki dosya Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcılığına devredildi.

Bunun hesabına şüpheliler İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gönderildi. Burada işlemleri tamamlanan şüpheliler baştan adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki sorgularının peşi sıra 15 kuşkulu tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine gönderildi.

Olay

Karabağlar ilçesindeki ortak lokantada silahlı şahıslar yer aldığı yönündeki suç duyurusu doğrultusunda üzerlerinde ruhsatsız 3 tabanca, arabalarında ise 1 Kalaşnikof etraflıca namlulu tabanca ele geçirilerek gözaltına tahsil edilen 15 zanlının evlerinde meydana getirilen aramalarda da ruhsatsız 3 tabanca, 1 pompalı tüfek ile 2 telsiz ele geçirilmişti.

Gözaltına alınanlar ortada mevcut ve Türk iklim alanını ihlal fail Rus uçağının düşürülmesinin peşi sıra paraşütle atlayan pilotu öldürmüş yer aldığı yönündeki basına yansıyan açıklamalarıyla bildik Alparslan Çelik'in, 'sahte para' suçundan için mukannen 2,5 sene delik ve 2 bin teklik mal cezası bulunduğu, zanlının başkaca 'hükümlünün kaçmasına yardım' ve 'dolandırıcılık' suçlarından da Elazığ Emniyet Müdürlüğünce arandığı belirleme edilmişti.

Muhabir: Ramazan Ercan

Kaynak: AA