Siteye telif hakkı ödemeksizin 135.000 film, TV dizisi ve belgesel yüklendi. Bedava film izlemek için siteyi her gün 4 milyona yakın kişi ziyaret ediyordu. Ziyaretçilerin büyük çoğunluğunu alman vatandaşları oluşturuyordu.  

Leipzig’li adam 2008 yılında siteyi kurduktan sonra İspanya’nın Mallorca adasında yaşamaya başladı. Web sitenin alan adı Tonga (kin.to) Krallığı’na ait,  Web sitesi sunucuları Hollanda’da, web sitesi ise gerçekte Almanya’da idi.

Site ziyaretçilerine bedava film sunarken diğer taraftan büyük reklam gelirleri elde ediyordu. Sadece ispanyada elde ettiği gelir 3,7 milyon £. Mahkeme ispanyadaki bu gelirin alman hazinesine aktarılmasına karar verdi.

Bölge mahkemesi yargıcı Karsten Nickel  “Çok açıktır ki bu operasyon bugüne kadar Almanya’da gerçekleşen en ciddi telif hakları ihlalidir “ dedi.

Operasyon başlayınca, Site kurucuları siteye yüklenen bu film, belgesel ve TV dizilerini Rusya’ya transfer ettiler.  Avukatlar bu transfere karşı yasal girişimde bulunulmasını talep ettiler.

Sitenin sahibine 4,5 yıl hapis cezası verilirken diğer 2 kişiye 3 er yıl hapis cezası verildi.