ALİ AÇAR

Ergenekon davasında tutuklu yargılanan ve 16 duruşmaya katılmama cezası alan gazetemiz yazarı, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberalı ziyaret eden Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Mehmet KılıçUzun tutukluluk süresinin cezaya dönüştürülmesi hedefleniyorHukuk gidişatı sakat bir hal alıyor, yargısız infaza doğru giden bir durum çabası gözlemleniyor” dedi. Balbay ile birlikte Parlamenter dostluk antlaşması imzaladıklarını anlatan Kılıç, Sayın Balbay önerimizden memnun oldu ve bizim de mensubu olduğumuz Dilekçe Komisyonu’na resmi dilekçe yazdıİki ülke arasında hukukun üstünlüğü ve demokrasinin gelişmesi için ortak çalışma yapabileceğimizi söyledi. Bu talebi Alman hükümetine de ileteceğiz” diye konuştu.

Alman Yeşiller Milletvekili ve Alman Dilekçe Komisyonu üyesi Mehmet Kılıç ve Steffen Claudio Lemme dün Silivri Cezaevinde yatan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberalı ziyaret etti.

‘Adalet terörü var’

Mustafa Balbay ile görüştüklerini ve içeride fotoğraf çektirdiklerini belirten Kılıç, Sayın Balbay ziyaretimizden memnun olduğunu söyledi. Bize Türkiyede adaletin bir alet olarak kullanıldığını ve adalet terörü yaşatıldığını belirtti. Ayrıca cezaevinde olduğu süre boyunca kendisine yönelik suçlamalara ilişkin bir tek soru sorulmadığını ve söz hakkı istediği için mahkemede konuşma hakkının elinden alındığını vurguladı. Sayın Balbay 580 bin oy aldığını ve bölgedeki seçmenin yüzde 48ini temsil ettiğini belirterek Hükümet halkın bir teröristi mi desteklediğini düşünüyor? Özgürlüğünü isteyenler olarak bizi azınlık haline getirmeye çalışıyorlar’ dedi. Ancak her şeye karşı Sayın Balbay özgürlüğüne kavuşacağı günü sabırla bekliyor” dedi.

‘İnsan hakkı ihlali’

Cezaevi koşullarının kötü olduğunu, her tarafın demir ve beton bloklardan oluştuğunu vurgulayan Mehmet Kılıç, özetle şunları söyledi: Bu insanları doğadan uzaklaştırarak kendi yapılarının dışına çıkarmaya çalışıyorlar. Gecikmiş adalet, adalet değildir. İnsanların tutukluluk sürelerinin uzun sürmesi insan hakkı ihlalidir. Kişinin suçlu olup olmadığını bilmeden yatması, tutukluluğun bu kadar uzun süre sürmesi bir hak ihlalilidir. Davaları torba dava hale getirerek birbiri ile ilgisi olmayan olayları karıştırarak süreci uzatmaya çalışıyorlar. Bu tavır tutukluluk süresinin cezaya dönüştürülmesinin hedeflendiğini göstermekte. Sanki cezalar kesilmiş gibi. Gidişat sakat görünüyor ve yargısız infaz doğru değil. Demokratik bir ülkeye yakışmayacak çabalar var.
CUMHURİYET