CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alman Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı hakkında,"Öyle anlaşılıyor ki Almanya 'soykırım' olaylarında yanına bir kişi istiyor, bir devlet daha istiyor. Böyle bir arayışı var, öyle anlaşılıyor. Bu gerçekten Alman parlamentosu için de büyük bir talihsizliktir." değerlendirmesini yaptı.

Kılıçdaroğlu, Adana'da bir otelde düzenlenen toplantıda, tarım sektöründeki sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

"Almanya 'soykırım' olaylarında yanına bir kişi istiyor, bir devlet daha istiyor"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, Alman Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını hatırlatması üzerine, bir parlamentonun konusunun bu olay olmaması gerektiğini vurguladı.

Geçtiğimiz günlerde Almanya'ya gittiğinde bütün görüşmelerde bu tasarının çok yanlış olduğunu, Türkiye ile Almanya ilişkilerini bozacağını, Almanya'da yaşayan Türk kökenli Alman vatandaşlarını da rahatsız edeceğini ve orada ciddi huzursuzluklara kaynaklık yapacağını aktardığının altını çizen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Defalarca söyledik. Bu olay, tarihçiler tarafından ele alınıp değerlendirilmesi gereken bir olaydır diye. Öyle anlaşılıyor ki Almanya 'soykırım' olaylarında yanına bir kişi istiyor, bir devlet daha istiyor. Böyle bir arayışı var, öyle anlaşılıyor. Bu gerçekten Alman parlamentosu için de büyük bir talihsizliktir."

Kaynak: AA