Almanya'da Türklerin katledildiği Neonazi cinayetleri davası 17 Nisan'da başlıyor. Ancak, kamuoyu duruşmalardan çok mahkemenin Türk basınına yönelik 'sansür' girişimini tartışıyor. ZAMAN'ın randevu talebine olumlu karşılık veren Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi Başkanı Dr. Karl Huber, merak edilen konulara cevap verdi.
 
Mahkeme Başkanı Dr. Karl Huber, Neonazi cinayetleri davasının kamuoyuna açık bir dava olması gerekçesiyle basın dışında hiç kimseye rezervasyon yapılamayacağının altını çizdi. Huber, 'Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu dava salonuna girmek için Neonazilerle birlikte sıra mı bekleyecek sorusuna ‘’Bu asla olmayacak. Böyle bir durum olmayacak. Şayet Türk Büyükelçi 17 Nisan günü davayı ziyaret etmek isterse onu ben şahsen karşılayacağım ve mahkemeyi ve salonu gezdireceğim’’ dedi. OLG Başkanı Huber, diğer duruşmalara katılması durumunda da Büyükelçiyi kendisinin karşılayacağını söyledi.
 
Çok tartışılan bir diğer konu olan Türk gazetecilerin salonda daimi yerinin olmaması konusundaki sorularımıza da cevap veren Huber, bazı medya kurumlarının Türk gazetecilerin salona girmesi için sandalyelerini boş bırakacaklarını ve duruşma başlamadan önce bu yerlere Türk gazetecilerin alınabileceğini ifade etti.



haberaktüel