Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları hakkında, 'Ben hâlâ geçmiş kendisi düşüncesince 'Çırak fark olamadı' demiştim, hakkıyla şakirt fark hala olamadı. Çok aşırı buna yakışacak ifadeler mevcut da bu ifadeleri kullanmaya edebim izin etmiyor ama sabık söyledim elhak 'Siyasi sapık' dedim. Niye dedim? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız benim partimizin kuruluşundan itibaren sorun arkadaşımdır. Onun fideist noktasındaki değerlerini değerlendirmeye bu zatın ne bilimsel ne hayatı ne de siyasetteki noktayı elhak el vermez. İşte ortak kasetle geldiği genelev var, şayet o kaset vakası olmasaydı elhak o makama da gelemezdi kaldı ki ortak apayrı yön, Sayın Baykal'ın yanından çıktıktan sonradan gazeteciler sorduğunda 'Adaylık düşünmüyorum' diyen isim devrisi devir bildiğiniz gibi yavuklu oldu. Bunda yalan, dolan değme ayrışık obje var. Akşam başka, sabahleyin başka. Öyle ortak tip, tipleme. Allah bu tiplerden Türk siyasetini, Türk demokrasisini korusun diyorum.' değerlendirmesinde bulundu.

Anayasa Mahkemesi'nin mülakat kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçunun iptaline müteveccih mülakat sonucu almasına ilişkin, 'Bu ortak rutindir. Bu çeşit müracaatlarda 10 devir zarfında yanılmıyorsam esasa girmenin kararını verir, ondan sonradan da gene yanılmıyorsam ortak ay arasında de bunu görüşür, müstelzim yanıtı verir. Olay bu rutinin işlemesidir' dedi.

'Bunlar elbette cibilliyet meselesi, cibiliyet meselesi'

MKE Silah Fabrikası Müdürü'nün tutuklanmasına ilişkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bunlar elbette cibilliyet meselesi, cibiliyet meselesi. Buna bulunmayan diyemeyiz. Buna benzeşim şeyler çıkabilir. Nitekim şu anda tutuklandı ve güzel ki elbette ki hakeza ortak proses işlemiş oldu. Buna benzeşim şeyleri şu demek oluyor ki değme yerde bekleyebilirsiniz, olabilir. Temenni ediyoruz ki bunlar minimize olsun, on paralık olmasın ama bu elbette aşırı fazla can sıkıcı ortak olay. Bir makama mevrut hakeza ortak insanoğlunun kalkıp da hakeza ortak sırrı açıklanmış etmesi yahut buna mübaşeret etmesi aşırı fazla kusur ortak olaydır. Tabii deminden bundan hakeza ilçe onunla ait gereğini yapacaktır' ifadelerinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan laflarına şöyleki bitmeme etti:

'Bunlar elhak kendileri düşüncesince apayrı çeşit vatansızlık yahut apayrı çeşit yurttaşlık arıyorlar. Bunları oralara devretme etmek, irsal buyurmak lazım. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında Türkiye'ye, Türk vatanına, Türk milletine çıyanlık olamaz. Bunlar bu millete, bu vatana, Türkiye Cumhuriyeti'ne çıyanlık içerisindedirler. Bu çıyanlık arasında olanların da ortak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı vasfını taşımalarını akla yatkın bulmuyorum.'

Kaynak: AA