Cumhuriyet/Amasya- Merzifon Kredi Yurtlar Kurumu’nda özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Semra Yıldırım, Alevi olduğu için baskı ve ayrımcılığa maruz kaldığını ve de işten çıkarılmak istendiğini öne sürdü.
Mehmet Menekşe 

Semra Yıldırım, 2009’da Merzifon Kredi Yurtlar Kurumu’nda özel güvenlik görevlisi olarak işe girdi. İşe girmesiyle beraber Yıldırım için sıkıntılı günler de başladı. Birkaç yıl önce eşini kaybeden ve üç çocuğunun bakımını tek başına üstlenen Yıldırım, başka hiçbir gelirinin olmadığını, sırf çocuklarına bakabilmek için kendisine yapılan baskı, ayrımcılık ve aşağılamalara direndiğini söyledi. Daha işe girdiği ilk yıl, Merzifon Kredi Yurtlar Kurumu Müdiresi Emine Çağlar’ın kendisini işten çıkarmak için girişimde bulunduğunu öne süren Yıldırım, “Bağlı olduğum şirket görevlilerine ‘Burada Alevi istemiyorum’ diye konuştuğunu; şirket bizzat bana bunu böyle söyledi” dedi. Yıldırım, şirket istediği için yurtta çalışmaya devam ettiğini, ancak yurt müdiresi Çağlar’ın her fırsatta kendisine baskı yaptığını, en basit konularda bile tutanak tutarak kendisini şirkete ve KYK Samsun Bölge Müdürlüğü’ne şikâyet ettiğini belirtti. Kızının kendisinden kredi kartını almak için işyerine uğradığını ve sırf bu yüzünden bile hakkında tutanak tutulduğunu belirten Yıldırım, güvenlik görevlisi olduğu halde Çağlar’ın ayak işlerinde görevlendirildiğini anlattı. Yıldırım, Çağlar’ın eşinin bir gün kendisini yanına çağırarak AKP’nin siyasi yönden müdire hanıma ve kendisine baskı yaptığını, Alevi olduğum için beni işten çıkartmaları gerektiğini ve kendi isteğimle işten ayrılmam için ellerinden geleni yapacaklarını söylediğini de iddia etti.

Yıldırım, yurttaki 100 öğrencinin kendisi için işten çıkarılmasın diye imza toplayıp rektörlüğe, genel müdürlüğe gönderdiklerini söyledi. Yurt Müdiresi Çağlar ise iddialar hakkında, “İddia edilen şeyler kesinlikle doğru değil. Ortada Alevilikle ilgili bir konu yok” dedi.