Takipsizlik kararını twitter hesabından duyuran CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün, “Türkiye'de Alevileri linç serbest!” şeklinde yazdı.
@HuseyinAygun62 "Sürgü'de Alevi aileyi linç etmek isteyen 48 şüpheli hakkında Doğanşehir Savcısı takipsizlik kararı verdi; Türkiye'de Alevileri linç serbest!"
Hatırlanacağı üzere, Alevi olan Evli ailesine yönelik gerçekleştirilen gerici saldırılar sonrasında Doğanşehir Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla 24 kişi gözaltına almış, savcılıktaki sorgulamanın ardından 23 kişi serbest bırakılırken, davulcu Mustafa Evşi tutuklanmıştı. Ancak bir süre sonra davulcu Evşi serbest bırakılırken, savcılık soruşturmasındaki şüpheli sayısının 48 olduğu tespit edilmişti.
Malatya
Evli ailesine yönelik baskı ve tehditler devam ediyor
Malatya Sürgü'de gerici saldırıların hedefi olan Alevi aileye ise baskıların devam ettiği öğrenildi. Sürgü'de saldırıların hedefi olan Evli ailesi üyesi Perişan Evli, "Direneceğiz. Burası bizim yerimiz, üç beş çapulcuya bırakmayacağız" dedi.

ETHA'nın haberine göre Perişan Evli, "Ramazan'da evimize yapılan saldırıda duvarlarımız delindi, çatı kırıldı, camlarımız kırıldı. Kış yaklaşıyor, bunları onarmak için kum ve tuğla gibi malzemeler aldık. Bunları evimize getiren motorcunun önünü kesip, 'Alevilere bir şey satmayın. Bir çöp dahi vermeyin. Defolup gitsinler, bu köy bizim' diyerek tehdit etmişler. Adama zarar vermemişler ama çok kötü tehdit ettikleri için korkmuştu, şoktaydı. 'Ben artık bir şey getirmem, beni karıştırmayın' diyordu."

Savcılığa başvuru yaparak şikâyette bulunduklarını ifade eden Evli, jandarmanın gelerek ifadelerini aldığını kaydetti.

Tehdit, hakaret ve baskıların sürdüğünü aktaran Perişan Evli, "5 yaşındaki çocukları bile arkamızdan küfür ediyor, 'Pis Aleviler, pis Kürtler' diye. Küçük çocuk bunları söylüyorsa düşünün büyüklerin neler yapabileceğini" şeklinde konuştu.

Ağabeyinin kahvenin önünden geçtiği sırada, "Aleviler buranın önünden dahi geçmesi" denilerek taciz edildiğini aktaran Evli, "Kahvemizde oturmayın" diyerek, toplu olarak Alevileri kahveden kovduklarını bildirdi.