Akşener, Çorum programı kapsamında, MHP Genel Merkezi tarafından görevden alınan il teşkilatlarının yöneticileri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlarla kentteki bir otelde bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada, MHP'nin iktidar olabileceği bir yola çıktıklarını belirten Akşener, bu yolun 1 Kasım'daki milletvekili seçimlerinin ardından çıkan sonuçları reddeden ve buna itiraz edenlerin çıktığı bir yol olduğunu ifade etti.

Kurultay talebinde bulunan parti teşkilatlarının görevden alınmasını da eleştiren Meral Akşener, "Görevden alırsınız...Bir şey söyleyemeyiz, bu tamamdır ama siz partinizi valiliğe yazı göndererek polis marifetiyle kapatamazsınız kardeşim, kapatamazsınız. Bu ayıp o yazıyı gönderenlere yeter de artar bile. İtiraz ettiğimiz, işkenceler gördüğümüz 12 Eylül’de bile itirafçısı, muhbiri, pişmanlığı olmamış bir hareketin mensuplarına bu davranışı reva göremezsiniz. Görürseniz ne olur, görürseniz işte böyle olur" diye konuştu.

Kendilerinin, sadece "Türkiye'nin, Türk milletinin MHP'ye tarih boyunca hiç bu kadar ihtiyacı olmamıştır" dediklerini aktaran Akşener, 1 Kasım'daki seçimlerde ortaya çıkan sonucu hak etmediklerini, bu sonucun büyük kurultayda istişare edilmesi gerektiğini vurguladı.

- "Başarısızsınız kardeşim, başarısızsınız"

Parti Genel Merkezi'ne seslenen Akşener, şunları söyledi:

"Sizi seçen o bin 150 delegenin karşısına çıkma cesaretini göstermek zorundasınız. Bir yıl evvel sizi seçtiler. Nereden biliyorsunuz bu dönem sizi seçmeyeceklerini? Ama odalara kapanıp, kulaklarınızı tıkarsanız, o odaların kapılarını kilitler, anahtarlarını da kimsenin görmeyeceği yerlere koyarsanız, böyle olur. Önce ülkücünün sesine sonra milletin sesine kulağınızı tıkarsanız, başarısızlığın tanımını yapamazsınız."

Akşener, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"Bizim genel merkezimizde hainin tanımı var, ihanetin tanımı var, fitnenin tanımı var ama başarısızlığın tanımı yok. Başarısızsınız kardeşim, başarısızsınız. Biz bir davet yapmışız. Tüzüğümüzdeki madde, ‘alın imzayı gelin’ diyor. 548 imza toplamışız. Bu arkadaşlarımızdan Allah razı olsun. Bir irade koymuşlar, istikballerini ortaya koymuşlar. Bin 150 delege ile tek tek yaptığım görüşmede, üst kurul delegelerin pek çoğundan da büyük kongre olduğu zaman oy verme sözünü almışız. Siyasi partiler yasaları ve parti tüzükleri dünyanın en otoriter yasasıdır. Doğal yollarla, seçmen iradesiyle, genel başkanların demokrasi yoluyla değiştirilmesi konusunda bugüne kadar çok ender rastlanan bir irade ortaya koyduk."

MHP'deki kurultay talebiyle ilgili mahkemenin kararını 8 Nisan'da açıklayacağını anımsatan Akşener, "Bugün 8 Nisan’da duruşması yapılacak mahkemeye gitmek zorunda bırakıldığımız o büyük kongre mücadelemizi ülkücüler kazanacak ve ülkücü irade bugüne kadar başarılamamış bir şeyi başaracak. Türk siyasetinde genel başkanları siyasi partiler yasasıyla değiştirmek çok zordur ama ülkücüler bir karar verdi, olmayanı başaracaklar. Demokrasiyi işletecekler ve o zaman millet bize ‘ülkücüler başardı kardeşim, başardı. Onlar başarır' diyecek" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında AK Parti hükümetinin politikaları, Çözüm Süreci, terör operasyonlarını da eleştiren Akşener, MHP'nin iktidara gelmesiyle yep yeni bir Türkiye inşa edeceklerini bildirdi.

Kaynak: HABER7.COM