İstanbul- Gazeteci Uğur Dündar TV 8'de Okan Bayülgen'in "Kral Çıplak"a konuk oldu. Star TV'den ayrılış sürecine ve uzun yıllara dayanan gazetecilik hayatına değinen Dündar, izleyenleri göz yaşlarına boğan bir anısını anlatarak "Babam benim için büyük bir kahramandır. Hayatım boyunca onun gibi biri olmak istedim" diye konuştu.

Dündar o unutulmayacak anısını şu şekilde paylaştı:

"Benim babam büyük bir insandı. Çanakkale'de deprem olduğunda bizi bahçeye yerleştirdi babam. Ondan donra çadırdan çıktı ve bir daha göremedik. Zavallı ablam çok üşüdü. O günden sonra romatizma oldu ve kısa bir süre sonra da öldü. Yıllar sonra babamın evraklarını karıştırırken Çanakkale valisinin takdirnamesini buldum. "Deprem günü insanları kurtarmakta gösterdiğiniz fedakarlıktan dolayı valilik size minnettarlığını sunar" diye yazıyordu takdirnamede. Babam benim için büyük bir kahramandır. Hayatım boyunca onun gibi biri olmak istedim."

"Bugünün iktidar sahipleri o zamanlar sırtımızı sıvazlıyordu"

Dündar, Star TV'deki başarısına karşın haksızlığa uğradığını söylerken seyircinin de buna karşın tepkisini reytingle gösterdiğini ifade etti. Star Haber'in kendisinin ayrılmasından sonra reytingde büyük bir düşüş yaşadığını hatırlatan Dündar "Bu da halkın demokratik tercihidir, protesto hakkıdır. Ben çok mutluyum." dedi. Usta gazeteci sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gazeteciliğin evrensel meslek kuralları çerçevesinde toplumun gerçekleri öğrenme hakkını sağlamaktır. Gazeteci çifte standart içinde olamaz. Geçmişte CHP'nin karıştığı bazı yolsuzlukları biz Arena'da ekranlara taşıdık. Bugünün iktidar sahipleri o zamanlar brova size diyerek bizim sırtımızı sıvazlıyorlardı. Ben gazeteciliği çifte standarda düşmeden yaptım. Ben TRT'nin tek kanallı döneminde bile sansüre haksızlığa karşı tavır koydum. Daha sonra da iktidarlar hep benimle uğraştılar. Tansu Çiller de peşimde adeta bir maliyeciler ordusu taktı. Ben iş adamı falan da değilim. Bir Genelkurmay Başkanı'nın 'bu şekilde haberlerine devam ederse onu divanı harbe veririm' dediği ikinci bir gazeteci varsa çıksın konuşsun. Doğan Güreş benim için böyle dedi. Susurluk çetesinden Ayhan Çarkın benim yüzüme karşı hakkımda infaz kararı alındığını söyledi.

"Bütün yollar kapalı"

Artık durum değişti eskiden bir kanalda olmayınca diğerine geçerdin. Şimdi bütün yollar kapalı... Bu iktidarın ötekilerden farkı ötekilerden çok daha fazla övülmek istemesi. Bunda da medyanın büyük payı olduğunu düşünüyorum. İyilik yaptıklarını sanıyorlar ama çok büyük kötülük ediyorlar..."


cumhuriyet