AKP Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Dörtyol Emniyeti’ndeki teşhis skandalı sonrası oğlu İstemi Kağan Türkoğlu’na de dava açılmasını “Basit bir tartışma çok büyütülmüş. Böyle bir şey olabilir mi?” sözleriyle değerlendirdi. AKP’li vekilin hukuk sistemi kendi oğluna ceza isteyince yaptığı bu konuşmalar ise AKP’nin hukuktan ne anladığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Konuya ilişkin Milliyet gazetesine konuşan Türkoğlu, “Bizim açımızdan çok basit bir olaydı. Sanki emniyetle ilgili bir şeyler var gibi veriliyor… Türk hukuk sistemi bu kadar abartılı olaya bakıyorsa hukuk sistemi çökmüş demektir. Hukuk sistemi bu değil” diye konuştu.

AKP'li vekile hukuksuzluk örnekleri...
Türkoğlu, oğlunun skandal teşhis sonrası hapis cezası ile yargılanma ihtimalini "hukuk skandalı" olarak nitelerken, partisinin neden olduğu binlerce hukuk skandalından ise hala habersiz mi bilinmiyor. İşte AKP'li vekil için üç hukuksuzluk hikayesi örneği:

-Balyoz, KCK, Ergenekon, Odatv ve Devrimci Karargah gibi pek çok siyasi davada hukuk adeta ayaklar altına alınırken, “yaratılmış” delillerle birçok insan cezaevlerine dolduruldu. Bu davalarda ortaya çıkan sahte deliller birçok kitaba da konu oldu.

-Söz konusu teşhis skandalı olunca verilebilecek bir diğer hukuk skandalı örneği polis vahşeti sonrası kalça kemiği kırılan Halkevleri MYK üyesi Dilşat Aktaş oluyor. Hopa olaylarını protesto için yapılan eylemde Aktaş’ın kalça kemiği kırılmış ama olayın üzerinden 1 yıldan uzun bir süre geçmesine rağmen saldırgan polisler için teşhis yaptırılmamıştı. Buna karşın söz konusu AKP’li vekilin oğlu olunca 1 gün içinde teşhis yaptırılmış, olay büyük tepki çekmişti.

- AKP’li vekile verilebilecek bir diğer hukuk skandalı örneği ise işçilerin yaşadığı hukuksuzluklar. 2011 yılında Adana Balcalı Hastanesi’ndeki hukuksuz ihaleyi protesto eden işçiler, maruz kaldıkları ağır saldırı ve gözaltının ardından ‘ihaleye fesat karıştırma’ suçundan tutuklanmak üzere mahkemeye sevk edilmişti.

(soL - Haber Merkezi)