CNN Türk'te Karşı Gündem'de Aslı Aydıntaşbaş'ın sorularını yanıtlayan Metiner, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları ile ilgili ilginç açıklamalar taptı. İşte Metiner'in konuyla ilgili açıklamaları:

Mesela tapeler, bakanlarımız hakkında oluşturulan tapeler. Suç işleyen bir tek bakanımız yok bizim. Haysiyet cellatlığı yapan bir kısım emniyet mensuplarımız oldu. Suçlu olduğu mahkeme tarafından tespit edilinceye kadar herkesi masum kabul edersiniz. 

“ŞURADA YANILDIK” 
Şurada yanıldık. Darbecilerin torbasının içinde, paralel yapının kendisine karşı olarak gördükleri insanların cezalandırıldığını gördük. Bunu kabul edebilirim. Pek çok masum insan Silivri’de olmaması gereken insan olması gerektiğini söyledim. 

“NE BİLEYİM NE YAPIP YAPMADIĞINI” 

Ali Fuat Yılmazer’le ailece tanışırım. Dostluğum var. Ne bileyim Ali Fuat Yılmazer’in ne yapıp yapmadığını. 

İsmi yazılı olan yandaşlıkta sınır tanımadılar. Bizim kinimiz yok. CHP ’nin basın bürosu gibi çalıştınız. Bazı aydınlar işlerini güçlerini bıraktılar, Başbakan düşmanlığını seçtiler. Siz de yağ kalmadı. Bütün yağlarınız tükendi. Toplumu aşağı gören anlayış sizde var. Yılmaz Özdil’in dünden beri yazdıkları halkımıza hakaret değil mi? Benim halkıma bidon kafalı diyecek. Başbakana adam değil diyen eski bir genel yayın yönetmeni olacak. 
Aydın Doğan beye hükmedecek güce sahip miyiz biz? CNN’i bir tarafa bırakayım. Doğan Medya ’nın CHP’nin basın bürosu gibi çalıştı. Başbakanımıza hırsız demek gazetecilik mi? “BİLAL ERDOĞAN ŞUNU YAPTI” DİYEMEZSİNİZ 

17 Aralık yolsuzluk soruşturması değil karşı darbedir. Yolsuzluk yaptı, Bilal Erdoğan şunu yaptı diyemezsiniz. Hukuku katletmiş olursunuz.


Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın tek hatası olabilir, o parayı evde tutmaktı.





Radikal