Urfa'nın Suruç İlçesi'ne bağlı Yönlü Mızar Köyü yolu üzerinde bulunan Çeliktenler Petrol İstasyonu önceki gece kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından uzun namlulu silahla taranmıştı. Saldırıda iki kardeş yaşamını yitirmişti. Urfa Valisi Nuri Okutan'ın ilçede yaptığı toplantının ardından olayın faillerinin belli olmadığı ve araştırmalarının sürdürdüğünü belirtmesine rağmen AKP'ye yakınlığıyla bilinen bazı haber sitelerinin olayın PKK tarafından gerçekleştirildiği yönündeki iddiaların ardından gece Cumhuriyet, Hürriyet, Dikili ve Aydın mahallelerinde birçok eve baskın düzenlendi.

OHAL dönemini aratmayan uygulamalarla evler didik didik aranarak, eşyalar dağıtıldı. Ev baskınlarının ardından belediye çalışanı Genel İş Sendikası İşyeri Temsilcisi Bekir Koşti'nin de aralarında bulunduğu Hasan Uçar, Tahir Yavuzer ve Halil Yavuzer adlı BDP üyeleri gözaltına alındı.

Ayrıca İsmet Bali ve Fethi Kurt isimli yurttaşların da evleri arandı, ancak gözaltına alınan olmadı. Gece başlayan ev baskınlarının devam ettiği bildirildi.

ANF NEWS AGENCY