AKP Kastamonu Milletvekili Murat Demir, "Kastamonu’da o kadar sıkıntı varken bir ilin valisi kurum müdürünü 4 saat kapısında bekletemez. Umut ediyorum bundan sonra bu sıkıntılar yaşanmayacak. Yaşanırsa da hangi Vali gelirse gelsin, karşısında beni bulacak" dedi. Demir, Vali'nin İl Genel Meclisi seçiminde siyaset yaptığını iddia etti. Kastamonu Valisi ise "Bu iddiaların hepsi asılsız. Bu iddiaları yargıya taşıyacağım. Eğer biri çıkıp Sayın Valim bu adaya oy verin dedi’ derse değil Valilik’ten, memurluktan da istifa edeceğim. Bunu ortaya koyana da sesleniyorum. Sen iddianı kanıtlayamazsan istifa edecek misin?" diye yanıt verdi.

AKP'li Murat Demir, Şerife Bacı Öğretmenevi’nde düzenlediği basında toplantısında kentte yaptıkları icraatları anlatırken Vali Şehmus Günaydın’ı sert sözlerle eleştirdi. Bir greyder operatörünün Vali’den emir almadan yerinden kımıldayamadığını öne süren AKP milletvekili Murat Demir, şöyle konuştu:

"O makinalar orada yatsın diye mi alındı? Ben devreye giriyorum, ’Parça bekleyen araçlara parasını verelim, alalım’ diye. İşte bürokrasi kafası, işte Kastamonu’nun önünü kilitleme kafası. Ama ben buna izin vermeyeceğim. Kavga edeceğiz, şunu edeceğiz, bunu edeceğiz bu sorunları aşacağız. Ama herkes de kendine çeki düzen verecek. Bu millet bize hizmet etmemiz için oy verdi. Ben şirketi nasıl yönetiyorsam bir ilin de öyle yönetilmesi lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız öyle demişti; Ben bu ülkeyi anonim şirket gibi yöneteceğim demişti. Şirketin bir patronu olur. Bu patron işçiye karışmaz, her şeye karışmaz. Bu patron yönetimsel anlamda gözlem yapar ve etrafındaki kolları hareketlendirir. Etrafındaki insanların moral ve motivasyonu için çalışır. Tam tersi moral ve motivasyonunu bozmak için çalışmaz. Kastamonu’da o kadar sıkıntı varken bir ilin valisi kurum müdürünü 4 saat kapısında bekletemez, bekletmez. O adam oraya bir sorunu, bir problemi için gelmiştir. Ve problem için de sen yardımcı olacaksın. Varsa sıkıntısı o sıkıntısını sana anlatacak. Hemen adamlara kızamazsın, azarlayamazsın. Umut ediyorum bundan sonra ve uzun süre bu sıkıntılar yaşanmayacak. Yaşanırsa da hangi Vali gelirse gelsin karşısında beni bulacak."

İl Genel Meclisi seçiminde Vali’nin siyaset yaptığını ileri süren Demir, "İl Genel Meclisi seçimi yapılıyor ilin valisi siyaset yapıyor. İlin Valisi kapısına çağırıyor, her birine kime oy vereceğini söylüyor. Vekiller burada ömür boyu kalacak ama Vali Bey’in burada süresi dolduğu zaman ama 3 sene sonra ama 5 sen sonra burayı terk edip gidecek" dedi.

VALİ GÜNAYDIN: HODRİ MEYDAN

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın AKP Kastamonu Milletvekili Murat Demir’in, İl Genel Meclisi seçimlerinde siyaset yaptığı ve bir kurum müdürünü kapısında 4 saat beklettiği yönündeki iddialarına cevap verdi.

Kastamonu İlim Yayma Cemiyeti’nin düzenlediği 16’ncı Fetih Şöleni’ne katılan Vali Şehmus Günaydın kürsüde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bu iddiaların hepsi asılsız. Bu iddiayı ortaya koyana da sesleniyorum. Bu iddiaları yargıya taşıyacağım. Gelin, adalet önünde ortaya koyduğunuz bu iddiaları ispatlayın. Ben İl Genel Meclisi Başkanlığı seçiminde taraf olmadım. Size namusum üzerine söz veriyorum. Eğer biri çıkıp Sayın Valim bu adaya oy verin dedi’ derse değil Valilik’ten, memurluktan da istifa edeceğim. Bunu ortaya koyana da sesleniyorum. Sen iddianı kanıtlayamazsan istifa edecek misin? Hodri Meydan."


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr