Başbakan Ahmet Davutoğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin olarak, “Teröre ve teröristlere destek veren sözde milletvekillerinin dokunulmazlığı için anayasa değişikliğini imzaya açmıştık. İmzaları tamamladık. Biraz önce son imzayı ben attım. Teklif bugün ya da yarın Meclis’e gelecek. Kim teröristleri destekleyen milletvekillerini barındırıyormuş, ortaya çıkacak” dedi.

Davutoğlu, dün ve bugün Suriye tarafından Kilis’e IŞİD militanları tarafından roket mermilerinin atılmasının ardından “TSK’nın angajman kuralları çerçevesinde DEAŞ mevzilerini vurduğunu” açıkladı. Daha önce Diyarbakır’dan Erbil ve KKTC Ercan Havalimanı’na seferlerin başlayacağını duyuran Davutoğlu, Urfa’dan da yakın zamanda KKTC’ye uçak seferlerinin başlayacağını söyledi.

Davutoğlu’nun konuşmasından satırbaşları;

Destanlar yazan Kilis’e roket mermileri düştü. Bu sabah gelirken Kilis valimiz, belediye başkanımız, Genelkurmay Başkanımızla konuştu. TSK angajman kuralları çerçevesinde hemen karşılık verdi ve DEAŞ mevzilerini vurdu.

Gönlü geniş Kilis, belediyesiyle, kurumlarıyla tüm dünyaya insanlık dersi veriyor. Böyle kritik günlerde, Kilis halkını provokatif amaçlarla tahrik etmeye çalışanlar da milli birlik ve beraberlik içinde davranmalı. Türkiye bir yandan DEAŞ’ın saldırısına uğrarken, eş zamanlı olarak PKK terör örgütünün kalleş saldırılarına da hedef olmaya devam ediyor. Diyarbakır Hani’deki karakola saldırdılar. İki kahraman askerimiz şehit olurken 52 vatandaşımız yaralandı. Korkakça, haince saldırı. Birilerinin yerlere çöp atmıyorlar dedikleri var ya, 7 Haziran öncesi saz çaldırdıkları bebek katilleri var ya… Kalleşçe tuzakların arkasına saklanmaları dahi ne kadar zaaf içinde olduklarını ortaya koyuyor. Başta sivil vatandaşlarımız olmak üzere herkes gördü. Hak ettiklerini onlara yaşatacağız.

“ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İMZALARI TAMAM”

Bu katillerin, teröristlerin hepsi ama hepsi şehirlerimizden ve dağlarımızdan mutlak anlamda temizlenecek. Teröre ve teröristlere destek veren sözde milletvekillerinin dokunulmazlığı için anayasa değişikliğini imzaya açmıştık. İmzaları tamamladık. Biraz önce son imzayı ben attım. Kim teröristleri destekleyen milletvekillerini barındırıyormuş, ortaya çıkacak. Çok hızlı şekilde görüşeceğiz. Muhalefetten, tek oturumda buna destek vermelerini bekliyoruz. Biz de milletimizle bu süreçte takınacakları tutumu izleyeceğiz. Tarihe herkes, bu anayasa değişikliğiyle ilgili takındığı tutumla geçecek. İşte meydan, işte Genel Kurul. Şimdi bakalım nasıl oy kullanacaklar. Teröristleri bu meclisten çıkaralım diyen parti bakalım nasıl davranacak. Bilsinler ki AK Parti’nin anlı da ak, vicdanı da ak, geleceği de ak olacak. Hesap vermekten korkanlar, bakalım nasıl cevap verecek.
Sözcü