Akit yazarı Yusuf Ziya Kavakçı, köşe yazısında 'Gülen, bu teşkilat aslî hizmetine dönmeli ve saf ve temiz mensuplarının güzel duygularına bağlanmalıdır' önerisinde bulundu.AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Akit, yayınladıkları bir köşe yazısıyla büyük tepki gördü. Yeni Akit yazarı Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı, “Fethullah Gülen olsam” başlıklı yazısında dikkat çeken ifadeler kullandı.

'GÜLEN TÜRKİYE'YE DÖNSÜN'

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı’nın babası olan Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı, yazısında Fethullah Gülen’in Türkiye’ye dönmesini istedi. Bununla da yetinmeyen Kavakçı, FETÖ için de “Bence bu teşkilat aslî hizmetine dönmeli ve saf ve temiz mensuplarının güzel duygularına bağlanmalıdır” önerisinde bulundu.Kavakçı, Fetullah Gülen’in “Yanlış yaptık, tevbe, hem de tevbe-i nasuh ile tevbe ediyorum” diyerek affedilmesini tavsiye etti. Kavakçı yazısında Türkiye’ye dönünce ve iktidar ile iyi münasebetlerini tesis edince, eminim, ona muamele de iyileşecek, böylece dış güçlerin tesirinden uzak olarak hayatının son günlerini yurtta geçirecek” ifadelerini kullandı.

AKİT YAZIYI KALDIRDI

Gündeme düşen bu yazı, sosyal medyada da büyük bir tepki çekti. Akit, Kavakçı'nın yazısını internet sitesinden kaldırdı. 

http://www.abcgazetesi.com/akit-yazarindan-olay-yaratan-sozler-gulen-turkiyeye-donsun-84779h.htm