Yandaş ve küfürbaz Yeni Akit gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, geçtiğimiz günlerde ölen Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya'yı aratmadı. 

Ali Karahasanoğlu, katledilişinin 9. yıldönümü için dün gerçekleştirilen anma törenine ilişkin yazdığı yazıda, "Gay, İbne, Ermeni, Fransız, Hrant, Tahir Elçi olmak için en küçük fırsatları değerlendirdiler, ama sıra 'müslüman olma'ya gelince... Ne büyük fırsatlar doğdu da, hiçbirisinde ortalıkta görünmediler" ifadelerini kullandı. 

Gazetenin Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu yazısında, "Bakın 'Hepimiz Ermeniyiz'cilerin Agos gazetesine; 'Hepimiz müslümanız' diyerek, Cuma genelgesine mırın kırın eden ulusalcılara karşı çıkacaklarına Cuma namazı genelgesi aleyhine yazılar yayınlıyorlar. Bu ülkede azınlık oldukları halde çoğunluğun ibadet hakkına, takoz koymaya çalışıyorlar. Ama geçti Bor’un pazarı, sürün eşeğinizi Niğde’ye Hrantçılar" dedi.

Karahasanoğlu'nun "Hrant’la Ermeni oldunuz ama Cuma kılanla birlik olamadınız!" başlığıyla yayımlanan yazısında şu cümleler yer aldı: 

"HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve bazı milletvekillerinin de katıldığı toplulukta, şöyle bağırmışlar: 'Hrant’la Ermeni, Tahir Elçi ile Kürdüz'... Bunun daha öncesi de var... Eski tarihlerde de... Değişik vesilelerle... Gay’lere destek verdiler. Lezbiyenlere destek verdiler. Homoseksüellere destek verdiler. Fransa’da patlama oldu, Fransızlara destek verdiler. Rusya’nın uçağı düşürüldü, Ruslara destek verdiler... Herkesle birlikte oldular... Ama sadece... Müslümanlarla birlik olmadılar. Bir sefercik de olsa... 'Hepimiz müslümanız' diyemediler. Gay olmak için... İbne olmak için... Ermeni olmak için... Fransız olmak için... Hrant olmak için... Tahir Elçi olmak için... En küçük fırsatları değerlendirdiler... Ama sıra 'müslüman olma'ya gelince... Hiçbirisinde ortalıkta görünmediler..."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr