Başbakan Yardımcısı Akdoğan, 8. Büyükelçiler Konferansı’na katıldı. Büyükelçilere hitap eden Akdoğan, insani diplomasinin ve kamu diplomasisinin öne çıktığını belirterek, "Bizim Suriye, Irak hükümeti ile sorunumuz oldu. Ama halklar düzeyinde sorunumuz olmadı" diye konuştu. Akdoğan, Türkiye’nin tavrının Mısır’da darbe olduğunda ’darbe’ diyebilmesi olduğuna dikkat çekerek, "Zalim bir yönetime ’zalim’ diyebilmesidir. Bu haklara kucağını açmasıdır" ifadelerini kullandı.

TERÖR OLAYLARI ÇIKARTILDI

Türkiye’nin bir ateş çemberinden geçtiğini ifade eden Akdoğan, dış güçlerin terör örgütlerini kullanarak ülkelerin iç siyasetlerini dizayn ettiğini vurgulayarak, "Halkların dediği olmasın diye bir oyunlar denendi. Terör olayları çıkartıldı. Şantaj kasetleri çıkartıldı. Her yerde aynı senaryo konulduğunu gördük, Türkiye de bu oyun bozdu. İstediği kadar süper olsunlar. Türkiye’nin gücü ahlaki gücünden kaynaklanıyor. Çözüm süreci sabote edildi" ifadesini kullandı.

"DEMOKRASİDEN KORKMAYIN"

Harita değiştirme, kantonlaşma gibi konularla başarılı olamayacaklarını kaydeden Akdoğan, "Demokratik siyaset çerçevesinde siyasi yarışma olabilir. Bundan korkmayın. Ama siz silah üzerinde bunu hayata geçirmek istiyorsanız; buna kimse izin vermez. Ne de demokratik siyasette bu kabul edilir bir durumdur. Biz parti kapatmaya karşıyız" şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER7.COM