AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'nin başkanlık sistemine giden yola girdiğini söyledi. Yeni Şafak'a konuşan AK Parti Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Recep Akdağ, “Türkiye'de siyasiler yeni anayasa ve başkanlıktan kaçamazlar" dedi.

Akdağ, “Başkanlık sistemine karşı çıkanlar yanlış iş yapıyorlar, bunun önünde durmaları mümkün değil. Türkiye bu dönüşümü yaşayacaktır. Buna direnenler sadece kendi bilançolarına zarar yazarlar. Muhalefet partilerinin başkanlık sistemine teknik ya da ideolojik açısından direndiklerini düşünmüyorum. Böyle olsaydı, sayın Devlet Bahçeli'nin başkanlığa karşı çıkmasını nasıl izah ederdik? Çünkü kendisinin takip ettiği lider Alparslan Türkeş yazdığı kitaplarda başkanlığı savunuyor. Bahçeli'ye 'Alparslan Türkeş başkanlığı istiyor, siz neden istemiyorsunuz?' diye sorsak hangi makul cevabı verecek?" diye konuştu.

KARŞI ÇIKIŞ SEBEBİ BELLİ

“Aslında karşı çıkmalarının basit bir sebebi var" diyen Akdağ, “Başkanlık seçimini AK Parti'nin kazanacağını biliyorlar. Uzun uzadıya başkanlığın neden yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyorlar ya, aslında kafalarının arkasında bir tek gerçeklik var, 'Millet bizden birini başkan seçmez. AK Parti'nin desteklediği biri hatta Tayyip Erdoğan başkan olur. Bunun önünü kesmemiz lazım' diyorlar. Karşı çıkmalarının başka bir sebebi yok" ifadelerini kullandı.

HALK DESTEĞİ YÜZDE 55

Hem yeni anayasaya hem başkanlık sistemine desteğin her geçen gün arttığını söyleyen Akdağ, “Son yapılan araştırmalarda başkanlık sistemine destek 55, yeni anayasaya destek ise yüzde 59 olarak görünüyor. Başkanlık üzerine yapılan tartışmalar gereğinden fazla uzatılmamalı. Ben şuna inanıyorum. Türkiye başkanlık sistemine giden yola girmiştir. Bunun önüne duvar örmeye çalışanlar boşuna uğraşıyor. Halk artık başkanlığı arzu ettiğini göstermiştir. Burada artık tartışmamız gereken hangi başkanlık modelinin bizim için en doğru olduğudur" dedi.

Kaynak: HABER7.COM