AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Biz PKK, DAEŞ ve diğer terör örgütleriyle savaşmıyoruz. Bu topraklarda gözü olan ve gelişmesini engellemeye çalışan birtakım başka devletlerle savaşıyor ve mücadele ediyoruz" dedi.

Şahin, partisinin Karabük İl Başkanlığı istişare toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önünü kesmek, gelişmesini, kalkınmasını durdurmak için çabalayanların, Türkiye'yi, Suriye ve Irak'a çevirmek isteyip haritaları da kendi menfaatlerine göre çizmeye çalışan birtakım uluslararası güçlerin olduğunu söyledi.

Bu topraklarda artık "hasta adam"ın olmadığını, gittikçe gelişen, kalkınan, dünyaya örnek olan bir Türkiye olduğunu aktaran Şahin, "Bu yüzden bu amaçlarınızı gerçekleştiremezsiniz. Bu ülkeyi terör eylemleriyle bölemezsiniz. Biz PKK, DAEŞ ve diğer terör örgütleriyle savaşmıyoruz. Bu topraklarda gözü olan ve gelişmesini engellemeye çalışan birtakım başka devletlerle savaşıyor ve mücadele ediyoruz. Bu terör örgütleri maşadır. Asıl o maşayı tutan elleri biliyoruz" diye konuştu.

"Siz besliyorsunuz orada onları"

PKK terör örgütünü topraklarında barındırdığı gerekçesiyle İran ve Irak'ı eleştiren Şahin, şöyle konuştu:

ELEBAŞLARI İRAN'DA

"Müslümanlık deyince mangalda kül bırakmayan komşularımız var. İspanya, ETA terör örgütünü Fransa'yla işbirliği yaparak yok etti. Niye bir Fransa kadar olamıyorsunuz? Kandil defalarca bombalandı ve oradaki PKK terör örgütü elebaşları şu anda İran topraklarındadır. Siz besliyorsunuz orada onları. Bu Müslümanlığın neresinde var? İran yetkililerine sesleniyorum, İslam dininin neresinde var komşularına zarar vereni beslemek? Onları bu konuda komşuluk hukukunu hatırlamaya davet ediyorum."

İBADİ'YE ZOR SORU

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin "Sizin Başika’daki askerleriniz, bizim toprak bütünlüğümüzü zedeliyor. Lütfen çekilin" dediğini hatırlatan Şahin, "Sayın İbadi, 30 yılı aşkın süredir senin topraklarının içerisinde PKK terör örgütü kamp kurdu. Militanlarını orada eğitti. Oradan geldi bizim topraklarımıza saldırılar düzenledi. Karakollarımızı bastı. Şehitler verdik. Sen toprak bütünlüğünü düşünüyorsun da 30 yıldır PKK’ya topraklarında niye müsaade ettin hesabını ver" ifadesini kullandı.

 

Kaynak: HABER7.COM