AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, "Ülkemizin terör örgütleriyle amansız mücadeleye girdiği, güvenlik güçlerimizin canları pahasına fedakarca mücadele ettiği bir dönemde, ülkemizin birlik ve beraberliğini temsil eden Cumhurbaşkanımıza hakaret etmek, bölücü terör örgütünden yana taraf olmak ve örgüte destek vermek demektir" dedi.

Petek, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin kurultayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerini eleştirdi.

TASVİP ETMEK MÜMKÜN DEĞİL

Demokratik toplumlarda eleştirinin bir hak olduğunu ancak hakaret ile eleştiri arasındaki sınırların özellikle siyasetçiler tarafından iyi bilinmesi gerektiğinin altını çizen Petek, bilerek yapılan bir hakareti savunmanın ve tasvip etmenin mümkün olmadığını söyledi.

KILIÇDAROĞLU BÖLÜCÜ ÖRGÜT SAFINDA

Kılıçdaroğlu'nun nefret dili kullandığını belirten ve bu durumu kınayan Petek, "Ülkemizin terör örgütleriyle amansız mücadeleye girdiği, güvenlik güçlerimizin canları pahasına fedakarca mücadele ettiği bir dönemde, ülkemizin birlik ve beraberliğini temsil eden Cumhurbaşkanımıza hakaret etmek, bölücü terör örgütünden yana taraf olmak ve örgüte destek vermek demektir" ifadelerini kullandı.

TSK'NIN 299. MADDESİNE GÖRE SUÇ

Kılıçdaroğlu'nun sözleri üzerine soruştura başlatıldığını, hemen ardından da yargıyı suçlayan açıklamalar geldiğini aktaran Petek, Cumhurbaşkanına hakaretin Türk Ceza Kanunu'nun 299. maddesine göre suç olduğunu, böyle bir hakaret meydana geldiğinde şahsi bir şikayete bağlı olmaksızın Cumhuriyet başsavcılıklarının harekete geçme görevi olduğunu bildirdi.

Kaynak: HABER7.COM