SAMSUN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, 28 Şubat'ın 19. yıldönümüne ilişkin, '28 Şubat'ın topu topu izlerini silen ve Türkiye'yi el erki yolculuğunda art dönülmez birlikte kavşağa sokan AK Parti'nin elde ettiği başarılar, milletimizin darbecilere ve destekçilerine verdiği en büyük cevaptır' ifadesini kullandı.

Karaaslan, yayımladığı mesajında, 28 Şubat post-modern darbesinin, siyasal tarihin yağız birlikte lekesi bulunduğunu belirtti.

Mesajında, milletin iradesiyle göreve mevrut bulunan birlikte hükümet üstünde vasilik peydahlamak talip darbecilerin yaptığıı tahribatın ülkeye büyük zararlara bozukluk olduğuna dikkati çekici Karaaslan, şunları kaydetti:

'28 Şubat darbesi Türkiye'de siyasi, idari, türel ve sosyal bölgelerde büyük yaralar açtı. Başta tutucu kitleye erinç başörtüsü yasağı üzere ayrımcı uygulamalara ve insanoğlu hakları ihlallerine oyunluk olmuş, başörtülü öğrenciler okullardan atılmış, inandırma odaları kurulup başlarını açmaları düşüncesince zorlanmış ve baş döndürücü sayıda amme mensubu işinden atılmıştır.

Hepsi değişik ciddi yaralar bırakan darbeler üzere 28 Şubat'ın siyasette, eğitimde ve ekonomide açmış olduğu yaralar iktidarımızın çelimli iradesiyle kapatılmıştır. 28 Şubat'ın acıları ve hukuksuz uygulamaları bundan böyle geride kalmıştır. 28 Şubat'ın topu topu izlerini silen ve Türkiye'yi el erki yolculuğunda art dönülmez birlikte kavşağa sokan AK Parti'nin elde ettiği başarılar, milletimizin darbecilere ve destekçilerine verdiği en büyük cevaptır.''

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü

Kaynak: AA