ANKARA

AK Parti genel başkan yardımcıları ve bazı milletvekilleri, CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'ndaki ifadeleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Genel Başkan yardımcıları Abdulhamit Gül, Mustafa Ataş ile milletvekilleri Zeyid Aslan, Hilmi Bilgin, Murat Alparslan, Ali İhsan Yavuz ve Oktay Çanak, Kılıçdaroğlu hakkındaki suç duyurusu dilekçesini vermek üzere Ankara Adliyesi'ne geldi.

Başsavcılığa verilen dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun, 16 Ocak 2016'da partisinin 35. Olağan Kurultayı'nda yaptığı konuşmada Erdoğan'a hakarette bulunduğu savunuldu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, adliye önünde yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı, AK Parti Kurucu Genel Başkanı ve AK Parti hareketinin siyasi lideri Recep Tayyip Erdoğan'a, asla kabul edilemeyecek hakaretlerde bulunduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 Ağustos 2014'teki cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 52 oy aldığını hatırlatan Gül, şunları söyledi:

'Bu ülkede siyasi nezaketten yoksun, siyasi ahlaktan yoksun bir profil olarak, Sayın Cumhurbaşkanımız için kullandığı 'diktatör bozuntusu' lafını kendisine iade ediyoruz ve kınıyoruz. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de cumhurbaşkanına yapılan hakaretler suç teşkil etmektedir. Bu ülkede 27 milyon seçmenin oyuyla seçilmiş cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı kullanmış olduğu yakışıksız, edebe ve hukuka aykırı bu ifadelerin karşılığında suç duyurusunda bulunduk.'

Muhabir: Zafer Fatih Beyaz

Kaynak: AA