AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Yaz tatilinde 81 ildeki kadın kolları, gençlik kollarından 243 kişiyi Manisa'da oluşturacağımız kampta toplayıp, bir ay boyunca işaret dili öğreteceğiz" dedi.

Özdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti hükümetinde engellilerin topluma kazandırılması konusunda önemli çalışmalar yapıldığını belirterek, bir yandan engellilerin yaşamlarını kolaylaştırırken, diğer yandan da istihdam alanlarını genişlettiklerini ifade etti.

Selçuk Özdağ, geliştirdikleri projelerle bir dönem evlerde yaşamaya mahkum olan engellileri evlerden çıkardıklarını bildirdi.

AK Parti olarak teşkilata gelen engellilere daha fazla yardımcı olabilmek için çeşitli adımlar attıklarını ve işaret dilini yaygınlaştırmaya yönelik bir çalışma başlatacaklarını anlatan Özdağ, "Yaz tatilinde 81 ildeki kadın kolları, gençlik kollarından 243 kişiyi Manisa'da oluşturacağımız kampta toplayıp, bir ay boyunca işaret dili öğreteceğiz" diye konuştu.

Partiye gelen işitme engellilerin taleplerini anlamak, onlara çözüm önerileri üretmek açısından bu çalışmanın yararlı olacağını vurgulayan Özdağ, partinin seçim beyannamesini, programlarını işitme engelli vatandaşa doğru bir şekilde aktarmak istediklerini kaydetti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, AK Partili vekillerin de işaret dili öğreneceğini açıkladı.

İşitme engellilere işaret dili ile sınav imkanı

Selçuk Özdağ, 14 yıllık AK Parti iktidarında 41 bin kişinin devlet dairelerinde istihdam edilmesini sağladıklarını, bu yıl da 5 bin engelliyi istihdam etmeyi planladıkları bilgisini paylaştı.

KPSS puan üstünlüğüne göre engellilerin atandığını ifade eden Özdağ, işitme engellilerin sınav sorularını anlamakta zorluk çekmeleri nedeniyle en az işe yerleşen grubu oluşturduklarını belirtti. 

Bunun için bir çalışma başlattıklarına vurgu yapan Özdağ, şunları söyledi:

"(İşitme engellilerin puanlarını aşağıya çekebilir miyiz yoksa işitme engellileri kendi içlerinde sınav yaptırabilir miyiz ya da işaret diliyle sınav yaptırabilir miyiz) diye üç alternatifli bir çalışmamız var. Çalışmamızı somutlaştırdıktan sonra ilgili bakanlıklara ve kurumlara öneri olarak sunacağız." 

AK Parti olarak toplumun sorunlarını irdeleyen ve bunlara çözüm önerileri geliştiren bir misyon üstlendiklerini aktaran Selçuk Özdağ, "Ortopedik engelli evde çalışıyor, sınavda da görme ve işitme engellilere göre daha başarılı oluyor. Bu nedenle engelliler arasında bir fırsat eşitsizliği oluşuyor, fırsat eşitliğini inşa etmek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: HABER7.COM