AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine ilişkin, "Kılıçdaroğlu'nun Sayın Cumhurbaşkanımıza ettiği bu hakaretler sadece o makama değil, onu seçen ve temsil ettiği tüm millete karşı yapılmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Muş, yaptığı yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu için, "CHP Genel Başkanı olduğu tarihten bu yana sürekli seçim kaybeden, siyaseten batmış, üslup olarak her geçen gün seviyesizleşen" ifadelerini kullandı.

CHP liderinin sözlerini kınadığını belirten Mehmet Muş, "hakaret etmenin edepten yoksun, fikri olmayan, saygısız ve aciz insanların işi" olduğunu ifade etti.

Muş, siyasetin, seviyeli insanların yapacağı bir iş olduğunu dile getirerek şunları kaydetti:

"Bu anlamda Kılıçdaroğlu artık seviyeyi ve dengeyi yitirmiştir. İşi, 'namus ve şeref' üzerinden Cumhurbaşkanı'na dil uzatmaya kadar götüren Kılıçdaroğlu, artık iyice pervasızlaşmaya başlamış ve şirazesinden çıkmıştır. Kılıçdaroğlu'nun Sayın Cumhurbaşkanımıza ettiği bu hakaretler sadece o makama değil; onu seçen ve temsil ettiği tüm millete karşı yapılmıştır. Kılıçdaroğlu, 'diktatör' diyerek hakaretler sıralarken ona oy veren aziz millete olan öfkesini kusmaktadır. Kimse Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden makama hakaret edemez. Bu hakaretler; ahlaken olduğu kadar hukuken de suçtur. Anamuhalefet Genel Başkanı olmak size eleştiri hakkı verir fakat hakaret etme hakkını vermez. Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanımıza hakaret etmeyi alışkanlık haline getirmiştir. Girdiği her seçimi kaybetmesine karşın koltuğa yapışan Kılıçdaroğlu'nun sürekli diktatörlükten bahsetmesi de ironiktir. Türkiye’de bir tane diktatörlük varsa o da Kılıçdaroğlu'nun CHP’de kurduğu diktatörlüktür. Bu anlamda CHP yönetiminde bulunanlar evvela partilerine bakmalı ve CHP’deki dikta rejimini ele almalıdı

Kaynak: HABER7.COM