VAN

Van'da, AK Parti Muradiye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Yay'ın evine, teröristlerce ses bombası ve silahlarla saldırı düzenlendi.

Alınan bilgilere göre, akşam saatlerinde Yay'ın Şenişehir Mahallesi'ndeki evinin önüne el yapımı patlayıcı atan PKK'lı teröristler, daha sonra tabancalarla havaya ateş açtı.

Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırıda, teröristler mahalledeki bahçelere doğru kaçarak izlerini kaybettirdi.

Olayın ardından bölgeye çok sayıda zırhlı araç ve güvenlik görevlisi sevk edilirken, saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı.

Selçuk Yay'ın babası İhsan Yay, evde oturdukları sırada patlamanın yaşandığını belirterek, "Evimin bitişiğinde oturan Selçuk ve diğer üç oğlumun evine doğru koştum, onlar da dışarı çıktı. Üç kişinin karanlıktan yararlanarak bahçeye doğru kaçtığını gördüm. Allah'a çok şükür önemli bir şey yoktu. Olayı yapanları ve yaptıranları nefretle kınıyorum." diye konuştu.

Muradiye AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Vanlı ise uzun zamandan bu yana AK Parti camiasına yönelik saldırıların gerçekleştirildiğini anımsatarak, şunları dile getirdi:

"Bu akşam gençlik kolları başkanımızın evine saldırı gerçekleştirildi. Bu kabul edilecek bir durum değildir. Hiç kimse sahipsiz değildir. Eğer siyasileri bu şekilde ölümle yok edileceklerini düşünüyorlarsa bunun hesabı çok farklı olur. O zaman, bunların arkasındaki siyasetçiler de bunun hesabını çok farklı ödeyeceklerdir. Bunların arkasındaki sözde siyasetçiler bunu iyi bilmelidirler. Siyaset zorla, silahla sindirilemez. Olayı gerçekleştirenleri nefretle kınıyorum."

Kaynak: AA